Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria, poziție TRANȘANTĂ: Vrea încetarea negocierilor de aderare a Turciei la UE

diepresse.com
christian kern austria

Cancelarul austriac Christian Kern a declarat miercuri că va discuta cu şefii de guverne europeni încetarea negocierilor cu Turcia pentru aderarea la Uniunea Europeană, ca urmare a deficitelor democratice şi economice ale acestei ţări, informează agerpres.ro

Într-un interviu acordat televiziunii austriece ORF, citat de Reuters, Kern a fost mai tranşant decât liderii europeni care şi-au exprimat până acum îngrijorarea privind reprimarea dizidenţilor de către preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

ATAC cu armă albă la Londra: Un mort și mai mulți răniți


Eventuala reintroducere a pedepsei cu moartea în Turcia a fost deja calificată drept o limită peste care nu se poate trece şi care ar împiedica intrarea Turciei în UE. Kern spune însă că aderarea Turciei este oricum o "ficţiune diplomatică" şi afirmă că "am face bine să spunem acum că apăsăm pe butonul de resetare".

BOMBĂ la DIICOT: Un dosar cu mulți grei a fost întocmit...GREȘIT


"Ştim că standardele democratice sunt clar insuficiente pentru a justifica aderarea (Turciei - n. red.). Chestiunea economică este la fel de importantă, deoarece economia Turciei este prea departe de media europeană", a declarat cancelarul. 

Întrebat dacă Austria va propune oficial la Consiliul European din 16 septembrie întreruperea negocierilor de aderare, Kern a răspuns că va "începe o discuţie pe acest subiect. Vom cere un concept alternativ."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.