Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria refuză orice discuție despre Schengen terestru. Premierul Bulgariei face dezvăluiri: Nu mai devreme de sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor

esp.md
romania bulgaria schengen

Austria refuză orice discuție despre Schengen terestru. Premierul Bulgariei face dezvăluiri: Aderarea - nu mai devreme de sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor

Prim-ministrul Bulgariei, Nikolai Denkov, a răspuns întrebărilor adresate de jurnalişti şi cetăţeni pe reţeaua de socializare Facebook. Referitor la admiterea parţială a Bulgariei în Spaţiul Schengen şi la aderarea şi cu frontierele terestre, şeful executivului de la Sofia a precizat următoarele, relatează Rador Radio România.

"Este realist să căutăm o decizie cu privire la dată (de admitere, n.r.) care va fi fie la sfârşitul acestui an, fie la începutul anului următor. În negocierile pe care le-am purtat în ultimele săptămâni, Austria nu a dorit deloc să discute despre frontierele terestre, astfel încât este o realizare a noastră faptul că în cadrul unor negocieri foarte dificile, cu ajutorul Comisiei Europene, am solicitat ca tema privind frontierele terestre să fie inclusă în decizie şi să se solicite ca, împreună, Austria, România, Bulgaria, Comisia Europeană să lucreze la negocieri şi să decidă o dată în 2024", a explicat premierul.

Referitor la atacurile instituţiei prezidenţiale împotriva modului în care Bulgaria a fost admisă parţial în Spaţiul Schengen, Denkov a comentat: "Orice critică din partea preşedintelui în acest sens este incorectă". Premierul bulgar a calificat drept "invenţii" afirmaţiiloe potrivit cărora Bulgaria va primi mii de refugiaţi returnaţi din alte state membre UE ca parte a acordului. "Admiterea noastră în Schengen este confortabilă pentru călătoriile cetăţenilor şi va servi pentru a atrage mai mulţi turişti străini", a subliniat Nikolai Denkov.

Admiterea parţială a Bulgariei în Schengen reduce durata formalităţilor de control pe aeroporturi

Directorul executiv al aeroportului Varna, Dimităr Kostadinov, a explicat că durata formalităţilor de control pe aeroport va fi scurtată cu două până la cinci minute pentru fiecare pasager, după admiterea parţială a Bulgariei în Spaţiul Schengen, în luna martie.

"Verificările şi restricţiile privind vizele sunt eliminate doar pentru cei care călătoresc către destinaţii din Schengen. Călătoriile către destinaţii non-Schengen vor continua să depindă de situaţia geopolitică şi de nivelul de competitivitate cu alte aeroporturi. Condiţiile actuale se menţin - toţi pasagerii vor trebui să prezinte documente de călătorie, vize", a explicat directorul executiv al aeroportului. "Intrarea parţială a Bulgariei în Schengen va face călătoria cu avionul mai ieftină şi mai atractivă. Terminalul 2 este principalul terminal al aeroportului Varna, care începe un proiect major de investiţii. Acesta va include o reorganizare a zonei porţilor de îmbarcare, pentru a extinde numărul acestora şi pentru a creşte flexibilitatea", a precizat Kostadinov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.