Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria respinge criticile Comisiei Europene, în cazul alocaţiilor copiilor imigranţilor: CE a decis SANCȚIONAREA, după plângerile României și Ungariei

Inquam Photos / George Calin
kurz iohannis

Austria consideră că noua lege privind alocaţiile copiilor imigranţilor este compatibilă cu reglementările comunitare, a transmis joi Juliane Bogner-Strauss, ministrul austriac al Familiei, după ce Comisia Europeană a anunţat lansarea procedurii de sancţionare.

"Continuăm să considerăm că soluţia aleasă este compatibilă cu dreptul european", a declarat Juliane Bogner-Strauss pentru agenţia de presă APA.

Citește și: Mihaela Rădulescu a făcut-o praf pe Andreea Marin! Umilință maximă

Pe 7 ianuarie, Juliane Bogner-Strauss a respins criticile Bucureştiului privind indexarea alocaţiilor copiilor imigranţilor, afirmând că România, în calitatea de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene, trebuie să aibă o poziţie "neutră". Pentru o ţară care exercită Preşedinţia Consiliului UE, "ar fi normal să adopte poziţia unui coordonator onest şi să acţioneze cât mai neutru posibil", declara Juliane Bogner-Strauss, conform unui comunicat citat de site-ul DiePresse.com. România deţine Preşedinţia Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019. "Indexarea alocaţiilor aduce mai multă corectitudine. În acest caz nu este vorba de salariu sau de asigurări sociale. Toţi părinţii primesc acelaşi procentaj raportat la nivelul de trai şi toţi părinţii din UE, din Spaţiul economic european şi din Elveţia sunt trataţi egal", a argumentat Bogner-Strauss.

Citește și: ANAF ascultă de Liviu Dragnea! Lovitură pentru acești români

Anterior, ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, afirma, la Digi 24, că indexarea alocațiilor copiilor nerezidenți ai angajaţilor din Austria reprezintă un caz clar de discriminare, iar Guvernul ia în considerare să se adreseze Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

Comisia Europeană a înştiinţat joi Austria că a declanşat procedura de sancţionare în acest caz.

Citește și: Dezastru pentru România! Ce se va întâmpla în următoarea perioadă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.