Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria SFIDEAZĂ UE: negociază CUMPĂRAREA a un milion de doze Sputnik V, chiar dacă vaccinul nu e aprobat în UE

sputnik 5 vaccin

Guvernul austriac negociază cu Moscova achiziţionarea unui milion de doze de vaccin anti-COVID-19 Sputnik V, a cărui utilizare nu a fost încă aprobată de autorităţile competente ale Uniunii Europene (UE), a informat luni agenţia austriacă APA citată de EFE.

"Cancelaria federală a informat marţi agenţia APA că a semnat un acord de confidenţialitate cu Rusia privind un schimb de documente", a precizat sursa.

Citește și: Andrei Caramitru JIGNEȘTE PROTESTATARII: Anaflabeți funcționali care stau cu mama și cu tata. O să se SUFOCE în case

În baza acestui acord, autorităţile sanitare austriece vor avea acces la documentele asupra vaccinului rusesc, care este deja studiat de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) în cadrul "procesului de revizuire continuă" (rolling review), cu scopul de a evalua dacă se va acorda undă verde pentru utilizarea sa în UE.

De asemenea, "se negociază furnizarea a 300.000 de doze în aprilie, 500.000 în mai şi 200.000 la începutul lui iunie. Totuşi, încă nu a fost luată o decizie de cumpărare", a informat cancelaria austriacă citată de APA.

Într-o convorbire telefonică din 26 martie dintre cancelarul austriac Sebastian Kurz şi preşedintele Vladimir Putin a fost abordat subiectul unei posibile trimiteri în Austria a un milion de doze de vaccin Sputnik V.

Cancelarul Kurz, care era de părere că autorizarea vaccinului rusesc de către UE este o condiţie indispensabilă pentru utilizarea sa în Austria, a susţinut luni că decizia acestei autorizări nu trebuie să depindă de factorii geopolitici.

"Dacă Austria obţine un milion de doze de vaccin suplimentare este posibil să revenim la normalitate şi am putea salva multe vieţi precum şi locuri de muncă", a declarat cancelarul federal citat de APA.

Dintre cei 27 de membri ai UE, doar Ungaria a autorizat până acum la nivel naţional utilizarea vaccinului Sputnik V, alături de cel chinezesc Sinopharm (de asemenea neautorizat de UE).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.