Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria va primi în iarna lui 2023/2024 o navă încărcată cu gaze lichefiate din Abu Dhabi

OMV

Grupul petrolier austriac OMV a semnat joi un memorandum de înţelegere cu Compania Naţională de Petrol din Abu Dhabi (ADNOC) pentru a explora un parteneriat în livrările de gaze lichefiate, transmite Reuters.

Obiectivul este achiziţionarea unui nave încărcate cu gaze lichefiate în iarna lui 2023/2024, pentru a sprijini securitatea aprovizionării cu energie a Austriei, a precizat acţionarul majoritar de la OMV Petrom, potrivit Agerpres.

Gazele lichefiate din Emiratele Arabe Unite ar urma să fie livrate în portul Rotterdam, unde vor fi regasificate, iar de acolo ar putea fi transportate în Austria prin conducte, a precizat directorul general de la OMV, Alfred Stern.

"Facem un pas important în intensificarea parteneriatului nostru puternic dintre OMV şi ADNOC. În acelaşi timp, acest acord este un alt element în eforturile noastre de a consolida aprovizionarea cu energie a Austriei prin diversificarea surselor de gaze din portofoliul nostru", a declarat Alfred Stern.

Statul austriac este cel mai mare acţionar de la OMV, cu o participaţie de 31,5%, urmat de fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi, Mubadala, care deţine o participaţie de 24,9%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.