Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de la Viena anunţă că îl va aresta pe Vladimir Putin dacă acesta va intra pe teritoriul austriac

pbs.twimg.com
rusia-austria

Ministerul Federal al Justiției din Austria a transmis că, în calitate de membru al Statutului de la Roma, ţara este obligată să execute mandatele de arestare emise de Curtea Penală Internaţională (CPI) şi a subliniat că nici măcar şefii de stat nu au imunitate în faţa Curţii, conform Rador.

Instituţia de la Viena a răspuns, astfel, unei solicitări Ukrinform privind executarea de către Austria a mandatului de arestare emis de CPI pe numele preşedintelui rus, Vladimir Putin.

"Austria este parte a Statutului de la Roma. Acest lucru înseamnă că Austria, la fel ca toate celelalte părți din acord, este obligată să coopereze cu CPI: mandatele de arestare emise de Curte trebuie executate, iar persoanele căutate de Curte trebuie să fie arestate" - a comentat instituţia, întrebată dacă autoritățile austriece îl vor aresta pe Putin în cazul sosirii acestuia pe teritoriul Austriei.

Ministerul Justiției din Austria a mai precizat că, "în 2019 (în cazul președintelui sudanez Omar Hasan Ahmad al-Bashir - n.r.), CPI a stabilit deja într-un caz că nici măcar șefii de stat nu au imunitate în fața Curții".

"Nimeni nu este mai presus de lege, ceea ce înseamnă în mod concret că fiecare crimă ar trebui să fie investigată pe deplin. Nu ar trebui să existe impunitate" - a subliniat Ministerul Justiției din Austria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.