Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria vrea să se împace cu România. Ministrul de Interne Karner vine la București

Die Presse
Gerhard Karner Lucian Bode

Austria vrea să se împace cu România. Ministrul de Interne Karner vine la București

Austria face pași concreți înainte pentru dezghețarea relațiilor cu România. Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, vine azi la București, unde se va întâlni cu omologul său Lucian Bode. Mai mult de atât, sursele spun că se așteaptă semnarea unor acorduri de cooperare în domeniul securității.

Deși este dificil în acest punct să fie discutată o dată concretă privind aderarea României la Schengen, vizita ministrului austriac este totuși un semnal puternic că Austria vrea relansarea dialogului dintre cele două state după veto-ul din decembrie anul trecut. Ceea ce dovește că încheierea alegerilor din Austria a dus la moderarea tonului oficialilor de la Viena față de România

Lansarea proiectului-pilot la frontiera cu Serbia pe care ministrul de interne Bode și comisarul european Ylva Johansson au anunțat-o pentru este privită cu ochi buni de autoritățile austriece.

Ceea ce au afirmat de la început oficialii de la Viena este că obiectivul lor este să continue să facă presiuni asupra Comisiei Europene, pentru a îmbunătăți mecanismele de gestionare a provocărilor de la frontierele extene ale Uniunii. Cu alte cuvinte, după cum susțin sursele noastre de la Viena, votul nu ar fi fost dat împotriva României, ci împotriva proiectului propus de președinția cehă de extindere a spațiului Schengen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.