Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austriecii vor verifica pașapoartele pe aeroportul din București

Schengen visa
control pasapoarte schengen

Ofițerii austrieci specializați în controlul documentelor își vor ajuta colegii români pe Aeroportul Internațional Henri Coandă (Otopeni) din București, după intrarea României în Air Schengen, la data de 31 martie, a anunțat ministrul Afacerilor Interne al României, Cătălin Predoiu.

„Când un polițist de frontieră român ia în mână un act de identitate, un pașaport, și se uită la el, atunci când nu este sigur dacă este sau nu un document fals sau un document expirat și corectat, se poate consulta cu un specialist, colegul său austriac, care se află lângă el”, a explicat Predoiu într-un interviu acordat DC News

După intrarea Bulgariei și României în Schengen, aeroporturile internaționale din cele două țări vor deveni frontiere externe Schengen, unde se va efectua controlul celor care doresc să intre și să iasă din zona fără vize.

Potrivit ministrului, 2.000 de polițiști din cadrul serviciului european de frontieră Frontex urmează să fie dislocați în România și Bulgaria pentru a ajuta la protejarea frontierei.

Potrivit lui Predoiu, România nu este singura sau prima țară care intră în etape în Schengen, el dând exemplul Austriei. După o așteptare de 11 ani, pe 30 decembrie, Bulgaria și România au fost admise cu frontierele aeriene și maritime în zona europeană fără vize, după ce, în luna decembrie, Olanda și Austria au renunțat la obiecțiile lor.

În 2024, ar trebui să continue negocierile între Sofia, București, Viena și instituțiile europene pentru ridicarea controalelor la frontieră pentru frontierele terestre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.