Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autărităţile norvegiene, anunţ despre Anders Breivik

puscarie catuse

Criminalul în masă Anders Behring Breivik face faţă cu 'bine' în închisoare în pofida regimului strict, a declarat marţi un procuror de stat în faţa unei instanţe de apel norvegiene, transmite DPA. În urmă cu o săptămână, a început procesul prin care statul norvegian încearcă să obţină anularea unei decizii conform căreia i-ar fi încălcat drepturile prin ţinerea lui la izolare. Din motive de securitate, audierile în faţa instanţei de apel au loc în sala de sport a penitenciarului Skien, unde este închis Breivik.

Pe 22 iulie 2011, Anders Behring Breivik a ucis opt persoane, la Oslo, într-un atac cu bombă în apropierea sediului guvernului norvegian, după care, deghizat în poliţist, s-a deplasat pe insula Utoya, unde se desfăşurau cursurile şcolii de vară a tinerilor laburişti norvegieni, omorând alte 69 de persoane.

Breivik a dat în judecată statul norvegian şi autorităţile penitenciare în legătură cu restricţiile la care este supus în închisoarea unde execută o pedeapsă de 21 de ani de detenţie. ''Propriile sale observaţii sugerează că el face faţă cu bine'', a spus procurorul Marius Emberland în declaraţia sa finală, adăugând că starea sănătăţii lui Breivik este bună. El a afirmat că deţinutul nu a fost supus unor tratamente inumane şi că acestuia i s-au aplicat aceleaşi reguli valabile în cazul tuturor deţinuţilor închişi în condiţii de maximă siguranţă, anunţă Agerpres. Anders Breivik (37 de ani) s-a plâns constant că este izolat de ceilalţi deţinuţi şi că îi este cenzurată corespondenţa.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.