Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoarea unei cărți controversate despre mexicani și-a anulat turneul din motive de siguranță

Gaudeamus
carte librarie online

Flatiron Books, editura care a publicat controversatul roman despre imigraţie "American Dirt", a anulat turneul de promovare a acestui volum din cauza unor îngrijorări legate de siguranţa autoarei cărţii, Jeanine Cummins, informează DPA, scrie Agerpres.

Într-un comunicat publicat miercuri, Bob Miller, preşedintele şi directorul editorial al Flatiron Books, a declarat: "Îngrijorările noastre legate de siguranţă ne-au făcut să luăm dificila decizie de a anula turneul de promovare a cărţii. Bazându-ne pe o serie de ameninţări specifice primite de librari şi de autoare, credem că există un pericol real pentru siguranţa lor".

Reacţionând în urma criticilor puternice formulate la adresa scriitoarei Jeanine Cummins şi a romanului ei, editura a precizat că va organiza "o serie de întruniri în primăriile unor oraşe, unde Jeanine va putea să se întâlnească cu unii dintre cei care au avut obiecţii faţă de cartea ei". "Credem că aceasta este o oportunitate de a ne întâlni şi de a dezgropa adevăruri dificile pentru a ne ajuta să mergem înainte, în calitate de comunitate".

Criticii cărţii "American Dirt" au acuzat romanul că este un dăunător act de însuşire culturală, plin de stereotipuri despre Mexic şi despre greutăţile imigranţilor.

Publicat pe 21 ianuarie, romanul "American Dirt", semnat de scriitoarea Jeanine Cummins, prezintă încercările dificile ale unei femei mexicane care decide să evadeze din viaţa ei din trecut şi să treacă fraudulos graniţa în Statele Unite alături de fiul ei.

Pe 20 ianuarie, Oprah Winfrey a anunţat că a selectat romanul "American Dirt" pentru celebrul ei club de carte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.