Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autobiografia lui Edward Snowden a fost scrisă cu ajutorul unui romancier

edward snowden

Avertizorul de integritate american Edward Snowden a lucrat "timp de multe luni" şi într-un secret total cu romancierul Joshua Cohen pentru a scrie cartea sa "Permanent Record", ce a fost lansată pe 17 septembrie în 20 de ţări, au anunţat joi reprezentanţii editurii franceze cu care colaborează acest scriitor, confirmând astfel o informaţie publicată în revista americană The New Republic, informează AFP potrivit Agerpres

În cel mai recent număr al său, această publicaţie cu apariţie bilunară a dezvăluit că fostul angajat al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) din Statele Unite a scris acel volum de memorii "cu ajutorul unui romancier". Potrivit revistei americane, Joshua Cohen a călătorit în Rusia "pe parcursul ultimelor opt luni pentru a-l ajuta pe Snowden să îşi structureze şi să îşi îmbunătăţească povestea".

În debutul cărţii sale, Edward Snowden îi mulţumeşte scriitorului Joshua Cohen.

Nu este un fapt rar ca anumite personalităţi să apeleze la serviciile unor scriitori cunoscuţi pentru a-i ajuta să debuteze în literatură. "Snowden şi Cohen sunt amândoi obsedaţi de modul în care tehnologia s-a transformat şi a transformat societatea", se afirmă într-un editorial publicat în The New Republic.

Joshua Cohen, în vârstă de 39 de ani, a publicat 11 cărţi începând din 2005. De origine ucraineană şi ungară, influenţat de scriitori europeni (Joyce, Beckett, Kafka) şi de literatura evreiască (Bellow, Agnon, Celan, Yoel Hoffmann), Joshua Cohen este unul dintre cei mai buni scriitori americani ai acestui deceniu, potrivit revistei literare Granta.

În unul dintre romanele sale, "Book of numbers", Joshua Cohen prezintă povestea unui scriitor denumit Joshua Cohen, care primeşte sarcina de a scrie autobiografia unui miliardar care a făcut avere în industria noilor tehnologii şi al cărui nume este tot Joshua Cohen.

Publicat în franceză de editura Seuil cu titlul "Memoires vives", volumul "Permanent Record" spune povestea lui Edward Snowden şi explică motivele care l-au determinat pe acesta, în 2013, să transmită zeci de mii de documente secrete unor companii mass-media, dezvăluind printre altele existenţa unui sistem de supraveghere mondială a comunicaţiilor şi a internetului, operat de NSA.

Inculpat în Statele Unite pentru spionaj şi furt de secrete de stat, privat de paşaport, Edward Snowden locuieşte în prezent în Rusia, unde permisul său de rezidenţă a fost prelungit până în 2020.

Edward Snowden a contactat peste 20 de ţări pentru a le solicita protecţie, inclusiv Franţa şi Germania, însă solicitările sale au fost refuzate din diverse motive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.