Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autointitulatul organizator al protestului de vineri, cercetat acum de DIICOT, i-a fost elev Vioricăi Dăncilă: 'Era blonduță, fâșneață. Și atunci era stângace'

ovidiu grosu

Ovidiu Grosu, bărbatul care susține că este adevăratul inițiator al protestului de vineri, intitulat "Diaspora vine acasă", pus sub control judiciar de DIICOT pentru instigare la violență, a fost elev al Vioricăi Dăncilă și coleg al ministrului de Interne, Carmen Dan, reiese dintr-un interviu pe care l-a acordat acesta pentru libertate.ro, publicat în luna iunie.

"Eu am terminat în 1989 liceul din Videle (n.r. industrial la acea vreme), la secția 'Petrol'. Vreo câteva luni, două sau trei, premierul Dăncilă mi-a fost profesor la o materie tehnică. Ceva de genul tehnologia și rezistența materialelor. Eram la sfârșitul clasei a 12-a, mă pregăteam pentru lucrarea practică la BAC, dar nu mai sunt sigur dacă profesorul Dăncilă mi-a fost coordonator de lucrare. Cum erau orele cu 'profa' Dăncilă? Se derulau perfect normal. Glumeam unii cu alții (n.r. elevi cu profesor), dar în limitele bunului simț. Eram o clasă de băieți, dar niciodată nu săream calul. Era un profesor destul de exigent, iar pentru un opt trebuia să miști ceva, nu-l primeai de pomană. (..)Parcă o văd și acum într-o rochiță bej spre galben, lăsată puțin peste genunchi și strânsă pe talie. Era blonduță, fâșneață, avea părul până la umeri și era ușor stângace…Elevii se cam uitau după ea, arăta bine, era frumușică, dar nu existau glume sau interpelări lipsite de respect. Era respectată. (..)Nu o recunosc, parcă e o cu totul altă persoană. Ce se întâmplă cu profa mea? La ore vorbea fluent, vorbea corect gramatical. Acum nu știu ce e cu ea, ceva se întâmplă cu ea. Cred că este sub o imensă presiune căreia îi face față cu foarte mare greutate. Și atunci era stângace în maniere, dar nu făcea astfel de greșeli și de gafe", spune Ovidiu Grosu despre Viorica Dăncilă, în interviul acordat libertatea.

Despre Carmen Dan, bărbatul susține că era o fire băiețoasă și sociabilă: "Danușca? (n.r. Carmen Dan). Mi-a fost colegă în clasele V-VIII…Suntem de-o vârstă, ea e mai mică cu câteva zile decât mine. Nu am fost prieteni, nu ne vizitam pentru a ne face temele împreună, ci doar buni colegi de clasă. Ea provenea dintr-o familie bună, cu posibilități, eu dintr-un cartier mărginaș al orașului (n.r.Cartojanca)… Dar ne jucam împreună pe stradă, la școală, mergeam la câmp să culegem mușețel. Așa era pe vremea aceea, ne trimiteau de la școală să aducem diverse plante…

Era o fire mai băiețoasă, care vorbea cu toată lumea. Danușca era educată, mereu printre primii din clasă, avea înclinații spre litere, nu spre cifre. După 30 de ani ne-am întâlnit când i-am înmânat un proiect (n.r. Programul de Investiții și Dezvoltare a României) pentru reintegrarea românilor care veneau acasă, gândit în Spania. De la telefon i-am recunoscut vocea".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.