Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățil SUA au realizat în secret o bază de date cu jurnaliștii care au relatat despre migranți

Le Monde
OCDE, imigranti

Autorităţile americane au creat o bază de date secretă cu jurnaliştii şi activiştii umanitari care au însoţit o caravană de migranţi din America Centrală ce a încercat anul trecut să intre în SUA dinspre Mexic, a relatat grupul de televiziune NBC, preluat de AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alimentele noastre, pline de pesticide! Semnal de alarmă tras de Comisia Europeană

În anumite cazuri, autorităţile au divulgat chiar paşapoartele acestora pentru semnalmente, a precizat NBC 7, un post local al grupului, citând documente obţinute de la o sursă a Ministerului de Interne care a cerut să rămână anonimă.

Aceste documente menţionează persoane care trebuie controlate la frontiera dintre SUA şi Mexic, potrivit acestei surse.

Printre persoanele înregistrate de poliţia de frontieră se numără 10 jurnalişti, dintre care şapte de naţionalitate nord-americană, un avocat american şi 47 de persoane originare din SUA sau din alte ţări care sunt calificate drept organizatori, instigatori sau ale căror roluri "nu sunt cunoscute".

Lista cuprinde susţinători ai unor asociaţii de apărare a migranţilor precum Border Angels ('Îngerii de la frontieră') sau Pueblo Sin Fronteras ('Popor fără frontiere'), a precizat NBC 7.

Nu doar că au fost semnalate persoane pentru ca ele să fie controlate, dar au fost constituite şi dosare despre fiecare dintre persoanele trecute în aceste fişe, a afirmat sursa din cadrul Ministerului de Interne.

"Noi suntem o agenţie de anchete penale, nu o agenţie de informaţii. Nu putem face dosare asupra oamenilor, însă exact asta se întâmplă. Este un abuz (al rolului agenţilor de frontieră)", a mai spus sursa citată de NBC 7.

Solicitat de acelaşi post de televiziune să comenteze informaţiile, un purtător de cuvânt al Serviciului vamal şi de protecţie a frontierelor a refuzat să confirme sau să dezmintă validitatea documentelor prezentate de NBC 7.

Caravane cu migranţi pornesc cu regularitate din America Centrală spre SUA în ciuda eforturilor administraţiei Trump de a limita imigraţia clandestină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.