Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile australiene au intrat în posesia unor bucăți de epavă ale MH370

MH370

Un anchetator amator american a predat luni autorităţilor australiene resturi de epavă care ar putea proveni de la cursa aviatică dispărută MH370, precizând că numeroase bucăţi sunt înnegrite de flăcări şi lansând astfel ipoteza unui incendiu la bord, informează luni AFP.

Avionul Boeing 777 al companiei aeriene malaeziene a dispărut de pe ecranele radarelor la 8 martie 2014 cu 239 de persoane la bord, la scurt timp după ce a decolat din Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing şi s-ar fi prăbuşit în Oceanul Indian.

Citește și: Dictatorul Bashar al-Assaad, noi ameninţări la adresa duşmanilor: Ce a promis preşedintele Siriei

Operaţiunile de căutare conduse de Australia se concentrează pe o zonă vastă de 120.000 de kilometri pătraţi. Această dispariţie rămâne unul dintre cele mai mari mistere ale aviaţiei civile.

Biroul Australian de Securitate a Transportului (ATSB), care conduce operaţiunile, a confirmat că americanul Blaine Gibson a predat luni bucăţi de epavă neidentificate.

Blaine Gibson, un avocat din Seattle (vestul SUA) care a traversat lumea pentru a încerca să rezolve misterul zborului MH370, le-a explicat jurnaliştilor că aceste resturi de epavă au fost descoperite în Madagascar.

"Stratul superior al vopselei a fost ars, înnegrit. Există de asemenea semne de fuziune, ca şi cum ea ar fi fost expusă la foc", a explicat Gibson pentru Channel 7, evocând una dintre bucăţile de epavă găsite. "Pare că bucata găsită provine din interiorul avionului, însă nu din cabina principală, poate din compartimentul tehnic. Una dintre teorii este că la bord a avut loc un incendiu", a spus el, adăugând că în acest stadiu niciun indiciu nu a permis susţinerea acestei ipoteze.

La doi ani după dispariţia avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, misterul privind circumstanţele acestui accident se menţine, iar speculaţiile sunt numeroase. Acestea se concentrează în special în jurul unei defecţiuni tehnice sau structurale, unei luări de ostatici sau atac terorist.

Blaine Gibson, care îşi finanţează singur deplasările, afirmă că acţionează "în interes personal", anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.