Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile britanice și franceze au salvat patruzeci de migranți în Canalul Mânecii

Ambarcatiune migranti

Un număr total de 40 de migranţi, printre care mai mulţi copii, au fost salvaţi marţi din cinci ambarcaţiuni în Canalul Mânecii dintre Franţa şi Marea Britanie, au anunţat autorităţile britanice şi franceze, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Migranţii, unii dintre ei în bărci pneumatice, au fost salvaţi în primele ore ale dimineţii de marţi. Toţi au primit îngrijiri medicale.

Potrivit Ministerului de Interne de la Londra, ei proveneau din Irak, Iran şi Afganistan.

Autorităţile franceze au salvat opt dintre migranţi, inclusiv doi copii, la 20 km nord de Calais, după ce motorul bărcii lor a cedat. Mai multe nave şi un elicopter au fost utilizate în operaţiunea de salvare.

Mii de migranţi şi refugiaţi au gravitat timp de ani de zile în jurul porturilor franceze de la Canalul Mânecii, în speranţa de a trece ilegal în Marea Britanie, de multe ori pentru că aveau deja rude în regat.

Citește și: Situație explozivă în Siria - Apărarea antiaeriană a armatei a intrat în acţiune împotriva unor 'ţinte inamice' în apropiere de Damasc

În 2016, autorităţile franceze au desfiinţat tabăra de migranţi supranumită "Jungla", unde se stabiliseră în jur de 60.000 de oameni. Poliţia a evacuat în repetate rânduri tabere mai mici de atunci, notează dpa

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.