Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile chineze susțin demersul legislativ al Hong Kongului de interzicere a măștilor faciale în proteste

Twitter
Hong Kong

Autoritățile chineze susțin actul legislativ adoptat de liderul Hong Kongului, Carrie Lam, conform căruia protestatarilor le este interzis să-și acopere fețele în timpul manifestațiilor, conform site-ului agenției Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Marius Budăi iese la rampă! Ce se întâmplă, de fapt, cu cele 400.000 de concedieri

China și-a exprimat vineri sprijinul față de implementarea, în Hong Kong, a legii conform căreia cetățenilor le este interzis să își acopere fețele în timpul protestelor, adoptată joi de liderul Carrie Lam.

Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Biroului pentru Afaceri privind Hong Kong și Macao, din cadrul Consiliului de Stat chinez, Yang Guang, situația haotică din Hong Kong nu poate continua la nesfârșit, regiunea aflându-se într-un moment critic. Protestele se transformă într-o revoluție cu intevenții străine, a apreciat acesta în cadrul aceluiași comunicat.

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de patru luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 1.400 de protestatari au fost reţinuţi de la începutul protestelor, iar mulţi sunt inculpaţi.

Citește și: Informații despre starea de sănătate a Tamarei Buciuceanu Botez! Cum se simte actrița

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.