Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Turcia au ordonat arestarea a 61 de soldați din armată și marină, suspectați de legături cu clericul musulman Fethullah Gulen

The Financial Express
Turcia steag

Autoritățile din Turcia au ordonat arestarea a 61 de soldați din armată și marină, suspectați de legături cu clericul musulman Fethullah Gulen, despre care oficialii cred că a orchestrat lovitura de stat eșuată din anul 2016, relatează agenția de presă Anadolu, scrie Mediafax.

Dintre militarii reținuți, 18 iau parte la misiuni curente. Autoritățile au arestat 13 militari de rang înalt, 12 căpitani au forțelor terestre și 24 de locotenenți din marină.

Autoritățile din Turcia au organizat numeroase controale și arestări împotriva presupușilor membri ai rețelei lui Gulen. Peste 250 de persoane au murit în lovitura de stat eșuată din iulie 2016.

Clericul Fethullah Gulen a negat orice implicare în evenimentele din 2016 din Turcia.

Citește și: ALERTĂ - Preşedintele Republicii Moldova, suspendat din funcție pentru a 4-a oară

Aliații occidentali ai Turciei au criticat măsurile luate de către autorități în urma tentativei de lovitură de stat. Liderii turci au declarat stare de urgență în anul 2016, aceasta fiind încheiată în iulie 2018.

Președintele turc Tayyip Erdogan este acuzat că folosește lovitura de stat ca pretext pentru a-și înlătura criticii. Președintele s-a apărat în mai multe rânduri, declarând că măsurile au ca scop combaterea amenințărilor la securitatea națională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.