Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile franceze spun de ce NU folosesc avioanele sau elicopterele pentru stingerea incendiului de la catedrala Notre Dame

notre dame

Folosirea avioanelor pentru a stinge flăcările de la Notre-Dame, aşa cum a sugerat preşedintele american Donald Trump şi au crezut toţi parizienii sau aproape, nu este o opţiune, a declarat luni seara Direcţia Generală de Securitate Civilă, deoarece acest procedeu ar putea distruge clădirea care este cuprinsă de un incendiu violent, informează AFP.

"Aruncarea de apă pe acest tip de clădire ar putea duce la prăbuşirea întregii structuri", a scris pe Twitter Securitatea Civilă, în timp ce flăcările mistuie catedrala de aproximativ două ore, timp în care turnul în formă de săgeată şi acoperişul deja s-au prăbuşit.

Citește și: Tudor Chirilă surprinde! Cum i-a luat apărarea lui Dan Bittman

"Este atât de îngrozitor să asistăm la acest gigantic incendiu la Notre-Dame din Paris. Poate ar fi necesar să se folosească avioane care să arunce apă pentru a-l stinge. Trebuie acţionat repede", a scris pe Twitter preşedintele american Donald Trump.

Este un "incendiu dificil", au declarat pompierii pentru AFP. Aproximativ 400 dintre ei sunt mobilizaţi în jurul clădirii, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de Ministerul de Interne.

Citește și: Vești uriașe pentru toți cei care au telefoane mobile! Intră în vigoare din 15 mai – Anunț făcut de ANCOM

Focul, care se extinde extrem de repede, a cuprins vârful catedralei, au indicat pompierii, potrivit cărora incendiul pare să fi izbucnit de la schele instalate pe acoperişul clădirii.

Edificiul a fost construit între secolele al XII-lea şi al XIV-lea.

Citește și: Viorica Dăncilă întoarce armele?! Lovitură pentru Liviu Dragnea

Salvarea Catedralei Notre-Dame din Paris, pradă unui violent incendiu luni seară, "nu este sigură" în pofida mobilizării a peste 400 de pompieri şi utilizării a 18 furtunuri cu apă, a afirmat secretarul de stat din Ministerul de Interne francez, Laurent Nunez, citat de AFP.

"Nu suntem siguri că vom putea stăvili înaintarea flăcărilor spre clopotniţa nordică. Dacă aceasta se prăbuşeşte, vă las să vă imaginaţi amploare pagubelor", a declarat la rândul său generalul Jean-Claude Gallet, comandantul brigăzii de pompieri din Paris.

Citește și: Lovitură neaşteptată încasată de Kaufland! Gigantul care îl amenință serios

Incendiul a declanşat un val de emoţie la nivel internaţional, iar preşedintele francez Emmanuel Macron a anulat un discurs televizat, care era foarte aşteptat din cauza crizei "vestelor galbene" care afectează ţara timp de mai multe luni, pentru a se deplasa la faţa locului.

Arhiepiscopul Parisului le-a solicitat preoţilor să tragă clopotele tuturor bisericilor pariziene pentru a semnala tragedia mistuirii de către flăcări a unui simbol al Franţei, catedrala Notre-Dame din Paris, conform Reuters.

Citește și: Tudor Chirilă surprinde! Cum i-a luat apărarea lui Dan Bittman

De asemenea, conform unui mesaj publicat de Reuters, Vaticanul este în stare de "şoc şi tristeţe" din cauza incendiului care a provocat deja daune foarte grave clădirii şi ameninţă să o mistuie în totalitate. Vaticanul a dorit să transmită că este alături de credincioşii catolici francezi în aceste momente şi că se roagă pentru pompierii care intervin pentru stoparea flăcărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.