Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile siriene au arestat o rudă a preşedintelui Assad

Bashar-al-Assad-su_1925765b

Autoritățile siriene au arestat o rudă a președintelui Bashar al-Assad, a anunțat luni agenția oficială de presă, la două zile după ce sute de protestatari au cerut pedepsirea acestui bărbat suspectat de uciderea unui ofițer de armată într-o dispută legată de traficul rutier, informează Reuters.

Sute de sirieni au organizat un protest rar sâmbătă seară în orașul de coastă Latakia, un fief al lui Assad și al sectei sale alawite, pentru a cere executarea lui Suleiman al-Assad, fiul vărului președintelui Hilal.

Agenția de stat SANA a anunțat că autoritățile "l-au arestat pe Suleiman Hilal al-Assad și l-au transferat părților relevante". Agenția nu a dat mai multe detalii.

Media de stat siriene nu au anunțat protestul, incidentul de trafic sau omorul, notează Reuters.

Detaliile despre ceea ce s-a întâmplat variază. Dar potrivit ONG-ului cu sediul în Marea Britanie Observatorul pentru Drepturile Omului și susținătorilor președintelui Assad pe social media, Suleiman al-Assad s-a înfuriat când colonelul Hassan al-Shaikh, care era într-o mașină cu familia sa, i-a depășit vehiculul pe o stradă din Latakia și l-a împușcat mortal 
la scurt timp după aceea.

Într-o înregistrare video postată pe rețelele sociale, protestatarii de sâmbătă au scandat: "Oamenii vor executarea lui Suleiman". Ei au scandat de asemenea sloganuri în sprijinul președintelui.

Tatăl bărbatului arestat, Hilal Al-Assad, a fost ucis în lupte cu insurgenții islamiști anul trecut, amintește Reuters.

În patru ani de război civil în Siria, alawiții, care reprezintă aproximativ 10% din populația de 23 de milioane, l-au sprijinit în mare măsură pe Assad împotriva insurgenților musulmani suniți.

Dar activiști din opoziție afirmă că disidența este în creștere în centrul de putere regional al lui Assad Latakia, datorită numărului mare de morți printre combatanții alawiți și civili — zeci de mii în conflict, precum și corupției oficiale, notează Reuters.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.