Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea antimonopol din Bulgaria a blocat achiziţionarea grupului media bulgar Nova de către cehii de la PPF Group

televizor televiziune

Grupul de investiţii PPF Group al miliardarului ceh Petr Kellner a anunţat că va renunţa la achiziţionarea grupului media bulgar Nova de la compania suedeză MTG, din cauza blocării tranzacţiei de către Autoritatea antimonopol, transmite Reuters preluată de Agerpres.

Acordul de 185 de milioane euro (214,77 milioane de dolari) a fost anunţat în februarie 2018, iar MTG a precizat că va folosi câştigurile rezultate pentru investiţii pe plan global.

Dar Autoritatea antimonopol din Bulgaria a blocat tranzacţia, apreciind că activele combinate ale Nova şi PPF le-ar acorda un avantaj concurenţial pe piaţa serviciilor media şi le-ar putea determina să majoreze preţurile, schimbând actualele clauze din contracte sau restricţionând accesul pe piaţă.

MTG are o participaţie de 95% în Nova Broadcasting, cel mai mare grup comercial media din Bulgaria, care deţine şapte canale TV şi 19 afaceri online. Restul participaţiei de 5% este deţinut de Eastern European Media Holdings.

În acest moment, PPF nu are active media în Bulgaria, dar recent a achiziţionat activele din Europa Centrală şi de Est (CEE) ale grupului norvegian Telenor, pentru 2,8 miliarde de euro (3,4 miliarde de dolari).

Telenor deţinea operaţiuni de telefonie mobilă în Ungaria, Bulgaria, Muntenegru şi Serbia. Împreună, cele patru societăţi de telefonie mobilă au 3.500 de angajaţi, peste nouă milioane de utilizatori şi generează venituri anuale de peste un miliard de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.