Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea australiană de supraveghere a concurenței investighează Meta din cauza reclamelor cripto înșelătorii

benzinga.com
criptomonede economii bitcoin

Autoritatea de supraveghere a consumatorilor și a concurenței din Australia (ACCC) investighează compania-mamă a Facebook, Meta, pentru o serie de lungă durată de reclame frauduloase pentru criptomonede ale platformei.

Vestea vine la doar o zi după ce Cointelegraph a raportat că omul de afaceri miliardar Andrew „Twiggy” Forrest urmărea acțiuni penale împotriva gigantului rețelelor sociale pentru că ar fi servit utilizatorilor reclame cripto înșelătorie și articole false care îi foloseau numele și asemănarea.

Numeroase alte celebrități de profil, de la Hugh Jackman la Nicole Kidman, au fost angajate în mod fraudulos pentru a atrage utilizatorii în escrocherii cu investiții.

ACCC susține că Meta a permis escrocilor cripto să încalce legea australiană a consumatorilor, fraudând victimele sute de mii de dolari.

În comentariile din 3 februarie pentru The Australian, președintele ACCC, Rod Sims, a spus că, deși investigația lor are similarități cu cazul lui Forrest, „investigația ACCC este separată și se referă la diferite chestiuni de drept”, conform cointelegraph.com.

În timp ce cazul lui Forrest se referă la potențiale încălcări ale Codului Penal Commonwealth al Australiei, ACCC va examina dacă Meta a „exprimat îngrijorări” în temeiul Legii Consumatorului din Australia.

„La fel ca Dr Forrest, considerăm că Meta ar trebui să facă mai mult pentru a detecta, preveni și elimina reclamele false sau înșelătoare de pe platforma Facebook, astfel încât consumatorii să nu fie induși în eroare și ca escrocii să fie împiedicați să ajungă la potențiale victime”.

Forrest susține că, nereușind să ia măsuri suficiente pentru a elimina înșelătoria de a fi partajată pe platforma sa, Meta nu numai că încalcă legile Australiei privind spălarea banilor, ci și s-a comportat într-o manieră „nechiboasă din punct de vedere penal”.

El își va aduce inițial cazul la Tribunalul de Magistrați din Australia de Vest pe 28 martie, urmând ca o audiere de arestare să fie așteptată mai târziu în cursul anului.

El a lansat, de asemenea, o procedură civilă simultană cu Curtea Superioară din California în septembrie anul trecut, solicitând măsuri de injoncțiune. Dosarul este încă pe rol, data cauzei civile încă nefiind stabilită.

În 2020, Comisia Australiană pentru Valori Mobiliare și Investiții (ASIC) a emis un avertisment cu privire la reclamele false aprobate de celebrități, inclusiv Jackman, Kidman și chiar Waleed Aly.

Alte celebrități, inclusiv Elon Musk, Bill Gates și Richard Branson, au fost, de asemenea, furate imaginile pentru a face față escrociilor cripto.

Utilizatorii australieni de Facebook au raportat că au pierdut sute de mii din cauza înșelătoriei, inclusiv o presupusă victimă care i-a spus lui The Australian că au considerat că înșelătoria este legitimă, deoarece includea Forrest.

„Andrew Forrest este o icoană pentru milioane de australieni și îl ții în mare respect, orice lucru care îl implică ai crede că este legitim pentru că iese în public prin Facebook”, au spus aceștia.

În 2019, Forrest a fost printre câteva celebrități australiene, inclusiv Kate Winslet, care a fost citată în mod fals ca depunând mărturie pentru o criptomonedă frauduloasă.

O versiune a înșelătoriei a citat celebritățile în articole de știri false, care promovau o platformă falsă de investiții Bitcoin.

După cum a raportat Cointelegraph în august 2021, înșelătoriile cu investiții i-au costat investitorilor australieni mai mult de 50,5 milioane de dolari în primele șase luni ale anului 2021, înșelătoriile criptografice contribuind la peste 50% din pierderi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.