Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea de Conduită Financiară din Regatul Unit a notificat Binance că este incapabilă de supraveghere eficientă

binance.com
binance criptomonede

Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) din Regatul Unit a lansat miercuri o notificare de supraveghere, în care se precizează că Binance, un schimb de criptomonede proeminent, este incapabil să fie supravegheat în mod eficient și expune utilizatorii la riscuri financiare.

Anunțul FCA - datat inițial 25 iunie - a fost în legătură cu „produse financiare cu risc ridicat și complex“: „Pe baza angajamentului firmei până în prezent, FCA consideră că firma nu este capabilă să fie supravegheată în mod eficient.”

În avizul adresat Binance Markets Limited, FCA a cerut companiei criptografice să oprească activitățile care au fost autorizate în aprilie 2018, cum ar fi consilierea, protejarea și gestionarea investițiilor criptografice.

În plus, organul de supraveghere financiar a cerut lui Binance să afișeze decizia FCA care spune: „Binance Markets Limited nu are voie să desfășoare nicio activitate reglementată în Marea Britanie”.

Aceasta înseamnă afișarea mesajului în mod vizibil pe site-ul web al Binance și pe orice alte canale de comunicare și social media. Bursei i sa cerut, de asemenea, să elimine reclamele și promoțiile live și să „ofere o confirmare scrisă a măsurilor pe care le-a luat pentru a îndeplini cerințele”.

FCA a menționat trei motive principale pentru impunerea restricțiilor asupra Binance, printre care se numără eșecul desfășurării activității reglementate, nerespectarea condiției pragului de supraveghere eficientă și asigurarea unui grad adecvat de protecție pentru consumatori.

Potrivit comunicatului, Binance nu a reușit nici să împărtășească un proiect final al planului său de afaceri și al strategiei sale, care demonstrează măsuri importante împotriva spălării banilor și finanțării terorii. În acest sens, Binance a declarat pentru Cointelegraph:

„Ne-am angajat să colaborăm cu autoritățile de reglementare și factorii de decizie pentru a elabora politici care să protejeze consumatorii, să încurajeze inovarea și să avanseze industria noastră”.

Binance a fost la capătul căldurii de reglementare din întreaga lume și a intensificat eforturile pentru a se conforma. În acest efort, schimbul de cripte a impus opțiuni de pârghie mai mici și cerințe stricte de cunoaștere a clienților dvs. pentru toți utilizatorii Binance.

Bursa a negat toate acuzațiile de manipulare a pieței, dar încă se confruntă cu rezistență din partea a numeroase jurisdicții, inclusiv Germania , Malaezia și Coreea de Sud .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.