Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat utilizarea documentului de înregistrare universal, anunță Bittnet Systems

agerpres.ro
semnare aprobare proiect

Bittnet Systems a primit aprobare din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru utilizarea documentului de înregistrare universal în vederea simplificării şi accelerării proceselor de oferte publice viitoare de emitere valori mobiliare, se arată într-un raport al companiei, publicat luni pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Bittnet Systems informează investitorii despre aprobarea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a Documentului de înregistrare Universal (...) Compania a transmis documentul universal spre aprobarea ASF în vederea simplificării şi accelerării proceselor de oferte publice viitoare de emitere valori mobiliare. În conformitate cu Regulamentul UE2017/1129 privind prospectul, emitenţii frecvenţi sunt încurajaţi să îşi elaboreze prospectele sub forma unor documente distincte, deoarece acest lucru reduce costul de asigurare a conformităţii cu regulamentul şi le permite să reacţioneze rapid la oportunităţile pieţei. Prin urmare, emitenţii ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacţionare pe pieţe reglementate sau în cadrul MTF au posibilitatea de a elabora şi publica, în fiecare exerciţiu financiar, un document de înregistrare universal care să conţină informatii juridice, comerciale, financiare, contabile şi cu privire la structura acţionarilor şi să furnizeze o descriere a emitentului pentru exerciţiul financiar respectiv", notează compania.

Potrivit sursei citate, întocmirea unui document de înregistrare universal permite emitentului să actualizeze informaţiile şi să elaboreze un prospect atunci când condiţiile de piaţă devin favorabile unei oferte publice de valori mobiliare, prin adăugarea unei Note privind valorile mobiliare şi a unui Rezumat, scrie Agerpres.ro.

"Documentul de înregistrare universal este utilizat ca o sursă de referinţă privind Emitentul, oferind investitorilor şi analiştilor informaţiile minime necesare pentru a lua o hotărâre în cunoştinţă de cauză privind activitatea, situaţia financiară, câştigurile şi perspectivele, guvernanţa şi structura acţionarilor societăţii", precizează reprezentanţii Bitnett Systems.

Bittnet a fost înfiinţată în anul 2007 de către Mihai şi Cristian Logofătu, ambii ocupând poziţii de conducere în cadrul companiei. Încă de la începuturile sale, Bittnet s-a concentrat pe furnizarea de training IT şi soluţii de integrare, bazate pe tehnologiile liderilor de piaţă, precum Cisco, Microsoft, Dell, Oracle, HP, VMware, Google, Amazon Web Services etc.

În februarie 2009, compania şi-a schimbat statutul juridic în societate pe acţiuni (SA), în urma majorării capitalului social, utilizând profiturile generate în 2008. În 2012, compania a primit o primă infuzie de capital 'din exterior' (investiţie tip equity) de la business angel-ul Răzvan Căpăţînă, care este în continuare un acţionar important al companiei.

Din martie 2015, Bittnet este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul BNET. Bittnet a fost prima companie IT care s-a listat pe BVB, după o infuzie de 150.000 de euro în companie, primită de la fondul polonez Carpathia Capital SA în schimbul unei participaţii de 10%. Din acel moment, Bittnet foloseşte în mod activ mecanismele pieţei de capital pentru a-şi creşte şi dezvolta afacerea, plasând cu succes cinci emisiuni de obligaţiuni în 2016, 2017, 2019 (de două ori) şi 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.