Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să modifice norma privind asigurările de garanţii

economica.net
asf autoritatea financiara

ASF vrea să modifice norma privind asigurările de garanţii. După ce City Insurance a picat, asigurătorii au devenit reticenţi şi în a mai prelua riscul asigurărilor de garanţii, anunță Ziarul Financiar.

Noua cerinţă pentru subscrierea riscurilor aferente asigurărilor de garanţii are în vedere o contragaranţie constituită de asigurat în favoarea societăţii pe toată durata valabilităţii asigurării la o valoare cel puţin egală cu nivelul sumei asigurate, conform Mediafax.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) vrea să modifice norma privind asigurările de garanţii, proiect supus consultării publice timp de 10 zile, prin care se impune ca asiguratul, în cazul contractării unei asigurări de garanţii, are obligaţia de a constitui o contragaranţie cel puţin egală cu nivelul sumei asigurate, valabilă pe toată durata valabilităţii asigurării, se arată în proiectul de normă.

Modificarea vine în contextul lipsei apetitului la risc, risc pe care companiile de asigurări nu vor să îl mai ia asupra lor şi ca urmare a falimentului City Insurance.

„Societăţile subscriu riscurile aferente asigurărilor de garanţii necondiţionate şi se asigură că: a) asiguratul constituie în favoarea societăţii, pe toată durata valabilităţii asigurării, contragaranţii a căror valoare este cel puţin egală cu nivelul sumei asigurate; b) contragaranţiile constituite şi emitenţii acestora au o calitate adecvată, astfel cum rezultă din procesul intern al societăţii de evaluare a acestora, pe baza politicilor şi procedurilor adoptate, în sensul minimizării riscului de neexecutare şi/sau de neîncasare a valorii contragaranţiilor în cazul executării acestora“, potrivit proiectului de normă a asigurărilor de garanţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.