Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea Electorală Permanentă, gazda unui eveniment important

AEP

În perioada 25-26 martie 2015, va avea loc cea de-a doua Conferință Internațională a Autorității Electorale Permanente, cu tema ”Integritate electorală și cooperare regională”.

Totodată, AEP va găzdui, în data de 25 mai, și un alt eveniment de anvergură internațională: reuniunea Comitetului Executiv al Asociației Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB).

Ambele evenimente vor avea loc la Phoenicia Grand Hotel și vor reuni conducători de organisme electorale, experți și reprezentanți ai unor prestigioase organizații internaționale cu activitate în domeniu electoral.

Conferinţa organizată de Autoritatea Electorală Permanentă urmărește, pe de o parte, să evalueze rolul cooperării regionale între organismele de management electoral în definirea şi dezvoltarea de standarde comune de integritate electorală şi, pe de altă parte, să valorifice experiența regională şi practicile referitoare la integritatea electorală.

După discursul de deschidere al președintelui AEP, doamna Ana Maria Pătru, vor susține prezentări pe această temă numeroși oficiali electorali, experți și reprezentanți ai unor organizații internaționale, precum: domnul Lee In-Bok, președintele A-WEB, doamna ambasador Maria Leissner, secretar general al Comunității Democrațiilor; domnul Abdurashid Solijonov, reprezentant al Institutului Internațional pentru Democrație și Asistență Electorală (International IDEA); doamna Catherine Barnes, din partea Fundației Internaționale pentru Sisteme Electorale (IFES); domnul Evgheni Tanchev – Comisia de la Veneția.

Pe lângă experți și membri ai unor organizații internaționale de marcă, la acest eveniment și-au anunțat participarea reprezentanți ai organismelor electorale din: Ungaria, Cehia, Federația Rusă, Ucraina, Bulgaria, Republica Moldova, Croația, Georgia, Albania, Egipt, Canada, Mexic, Africa de Sud, Kenya, Republica Dominicană și Republica Coreea.

Lucrările Comitetului Executiv al A-WEB vor avea loc în data de 25 martie 2015, începând cu ora 10.00.

Decizia prin care România a fost propusă să organizeze reuniunea Comitetului Executiv al A-WEB în 2015 a fost luată în cadrul reuniunii precedente a acestui for de conducere al A-WEB, care a avut loc în aprilie 2014, la Incheon, Republica Coreea. Propunerea a fost formulată chiar de către președintele A-WEB, domnul Lee In-Bok și acceptată în unanimitate de membrii Comitetului Executiv. Domnul Lee In-Bok și-a motivat propunerea prin faptul că AEP a dovedit implicare activă atât la nivel regional, cât și la nivel mondial în activități specifice domeniului electoral.

Asociația Mondială a Organismelor Electorale (A-WEB) a luat ființă în 2013 și are ca membri organisme electorale din 94 de țări de pe toate continenetele. Secretariatul General al A-WEB se află în Republica Coreea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.