Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea europeană de reglementare a aprobat reluarea zborurilor cu avioanele Boeing 737 MAX: 'Avem toată încrederea că aeronava este sigură'

Boeing 737 MAX

Avionul Boeing 737 MAX poate reveni în funcțiune în Europa, a anunțat miercuri European Union Aviation Safety Agency (EASA), care ridică astfel interdicția de zbor de 22 de luni după două accidente ale aparatului de zbor care au provocat 346 de decese, relatează Reuters.

„Avem toată încrederea că aeronava este sigură, care este condiția prealabilă pentru acordarea aprobării noastre. Dar vom continua să monitorizăm îndeaproape operațiunile 737 MAX pe măsură ce aeronava își reia serviciul”, a declarat directorul executiv al EASA, Patrick Ky, potrivit agerpres.ro.

Vezi și: Virusolog german: 'Sunt neliniştit de ce ar putea urma în primăvară şi vară'

"În paralel, și la insistența noastră, Boeing s-a angajat, de asemenea, să lucreze pentru a îmbunătăți și mai mult aeronava pe termen mediu, pentru a atinge un nivel și mai ridicat de siguranță", a spus el.

Autoritățile de reglementare din SUA au permis avionului Boeing 737 Max să zboare din nou în luna noiembrie a anului trecut. Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA), a precizat că autorizația nu va permite avionului să se „întoarcă imediat” pe cer.

Pe lângă schimbările de software și cabluri, piloții au nevoie și de instruire. FAA a declarat că modificările de proiect pe care le-a solicitat „au eliminat cauzele accidentelor”, iar șeful instituției a spus că este „100% încrezător” în siguranța avionului.

Aparatele de zbor Boeing 737 MAX au fost oprite de la zbor în martie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.