Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea europeană de reglementare din sectorul asigurărilor este presată să ridice interdicţia privind plata dividendelor

impacare intelegere

Autoritatea Europeană de Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA) consideră că este mult prea devreme să îşi modifice recomandările referitoare la suspendarea plăţilor dividendelor, chiar dacă este supusă la presiuni din partea companiilor de asigurări şi organismelor naţionale de reglementare să îşi schimbe punctul de vedere, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În luna aprilie, EIOPA a recomandat ca firmele de asigurări să suspende, temporar, plata dividendelor, bonusurile şi răscumpărările de acţiuni, până când impactul financiar şi economic al pandemiei de COVID-19 va deveni mai clar. La rândul lor, organismele de reglementare din sectorul bancar au emis recomandări similare, care în prezent sunt revizuite de Banca Centrală Europeană şi Banca Angliei.

Directorul de risc şi stabilitate financiară de la EIOPA, Dimitris Zafeiris, a spus miercuri că Autoritatea urmăreşte cu atenţie riscurile dar în prezent este mult prea devreme să îşi modifice recomandările cu privire la plata dividendelor.

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani

"Nu am revenit încă la business as usual (-afaceri ca de obicei-nr.). Numai un sector al asigurărilor stabil şi solvabil poate ajuta economia să îşi revină de pe urma COVID-19 şi nimeni nu ştie care vor fi consecinţele exacte ale crizei, după ce măsurile de susţine publică se vor încheia", a spus Dimitris Zafeiris la o conferinţă organizată de Reuters.

"Avem foarte multe incertitudini în faţă şi vom continua să le monitorizăm. Dacă situaţia se va îmbunătăţi, am puteam să ne schimbăm punctul de vedere", a precizat responsabilul de la EIOPA.

Cu toate acestea, Autoritatea de reglementare în sectorul financiar din Germania (BaFin) a decis să nu aplice recomandările EIOPA şi a permis grupului de asigurări Allianz să plătească dividende. De asemenea, companiile de asigurări din alte ţări UE au făcut şi ele plăţi către acţionari.

Preşedintele BaFin, Felix Hufeld, a spus că interzicerea dividendelor nu poate fi un instrument utilizat pentru o perioadă prelungită de timp şi că BaFin va adopta o abordare pragmatică atunci când va discuta subiectul plăţii dividendelor cu firmele de asigurări din Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.