Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea europeană de reglementare va analiza rezistenţa companiilor de asigurări la consecinţele economice ale pandemiei

twitter.com
insurance asigurari

Autoritatea Europeană de Supervizare a Asigurărilor şi Pensiilor Ocupaţionale (EIOPA) va derula teste de stres în rândul companiilor europene de asigurări pentru a analiza impactul unui scenariu prelungit al pandemiei de coronavirus (COVID-19), care ar putea afecta valoarea investiţiilor şi nivelul afacerilor, transmite Reuters.

Vor fi testaţi 44 de asigurători şi reasigurători pentru a vedea rezistenţa lor la consecinţele economice ale pandemiei şi la nivelul scăzut al ratelor dobânzilor.

Companiile europene de asigurări sunt expuse la condiţiile din mediul economic prin profiturile pe care le pot obţine din primele de asigurare investite, precum şi prin nivelul cererii pentru produsele lor.

"Încă suntem în mijlocul crizei. Sectorul asigurărilor nu este imun", a avertizat directorul general al EIOPA, Fausto Parente.

EIOPA, care a derulat ultima dată teste de stres în 2018, va analiza impactul macroeconomic al problemelor pentru întregul sector, iar rezultatele vor fi date publicităţii în decembrie. Tot atunci, Autoritatea Europeană de Supervizare a Asigurărilor şi Pensiilor Ocupaţionale va transmite companiile implicate în testele de stres recomandări şi posibile acţiuni de remediere, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.