Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor vrea o aplicaţie paneuropeană pentru monitorizarea răspândirii coronavirusului

www.wired.com
Aplicatie carantina supravehgere

Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor (EDPS) a lansat luni un apel la realizarea unei aplicaţii pentru mobil paneuropene care să monitorizeze răspândirea noului coronavirus, în locul amalgamului de aplicaţii utilizate în diverse state UE care ar putea încălca regulile de protejare a vieţii private, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Confruntate cu bilanţuri de mii de morţi legate de COVID-19, guvernele din toată Europa au făcut planuri pentru aplicaţii care să-i depisteze pe contacţii celor infectaţi şi care să-i monitorizeze pe cei aflaţi în carantină.

Măsurile de acest gen au fost criticate de militanţii pentru protejarea datelor private, îngrijoraţi că aceste informaţii vor fi păstrate şi după încheierea crizei noului coronavirus.

EDPS a precizat că utilizarea temporară a unor identificatori de emisie şi a tehnologiei bluetooth pentru monitorizarea contacţilor protejează atât viaţa privată, cât şi datele personale. Pe de altă parte, EDPS şi-a exprimat îngrijorarea în ceea ce priveşte varietatea de aplicaţii din domeniu, observând că o abordare paneuropeană ar avea rezultate mai bune.

Citește și: VIDEO Cum să îţi faci acasă o mască de protecţie împotriva COVID-19

"Date fiind aceste divergenţe, Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor face apel la realizarea unei aplicaţii pentru mobil paneuropene pentru COVID-19, coordonate la nivel european", a precizat într-un comunicat şeful EDPS, Wojciech Wiewiorowski.

"În mod ideal ar trebui să aibă loc şi o coordonare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), pentru a asigura protecţia datelor prin concept încă de la început", a adăugat el.

Operatori din domeniul telecomunicaţiilor precum Vodafone, Deutsche Telekom şi Orange s-au declarat de acord să pună la dispoziţia Comisiei Europene date pentru localizarea telefoanelor mobile pentru a monitoriza răspândirea coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.