Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor: România poate demara procesul exportului de grâu către Indonezia

ansvsa

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că a deschis o nouă piaţă pentru export – grâu în Indonezia, astfel că România poate începe exporturile către această ţară, potrivit news.ro.

”ANSVSA a deschis o nouă piaţa pentru export – grâu în Indonezia. Eforturile Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) s-au concretizat în acest sens. Preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu a primit confirmarea de la Ambasada Republicii Indonezia, printr-un mesaj al Ministrului Agriculturii de Jakarta, în ceea ce priveşte exportul diferitelor produse agricole, în special grâu, din România către Republica Indonezia”, anunţă autoritatea.

Certificatul de analiză transmis de ANSVSA a fost evaluat de către Ministerul Agriculturii din Indonezia, care a concluzionat că documentul îndeplineşte criteriile de selecţie ale produselor agricole, inclusiv analiza compoziţiei boabelor de grâu.

“Având în vedere evaluarea pozitivă, sunt încântat să vă confirm faptul că România poate demara procesul exportului de grâu către Republica Indonezia. Această colaborare între statele noastre, demarată în cadrul sectorului agricol întăreşte legătura dintre cele două ţări şi promovează principiile comerţului international. Apreciem foarte mult eforturile pe care Guvernul României şi ANSVSA le întreprind pentru a asigura calitatea şi siguranţa produselor agricole exportate către Republica Indonezia“, s-a menţionat în mesajul primit de la Meidyatama Suryodiningrat, ambasadorul Indoneziei la Bucureşti.

În data de 9 octombrie, preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, şi vicepreşedintele Ioan Oleleu au avut plăcerea de a primit vizita Excelenţei Sale Meidyatama Suryodiningrat, ambasadorul Indoneziei la Bucureşti.

Ambasadorul a prezentat interesul Indoneziei de a importa grâne din România, care se bucură de o tradiţie bogată în producţia de grâne de înaltă calitate, iar intenţia de a importa astfel de produse din ţara noastră este o veste extrem de bună pentru agricultura românească, arată ANSVSA.

“Suntem convinşi că această colaborare va aduce beneficii atât pentru producătorii noştri de grâne, cât şi pentru economia României în ansamblu. Vom lucra strâns cu autorităţile indoneziene pentru a facilita acest schimb comercial şi pentru a asigura că produsele noastre ajung în condiţii optime pe piaţa indoneziană”, a afirmat cu acel prilej, preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu.

Prin acţiunile sale, ANSVSA creează oportunităţi pentru producătorii români prin deschiderea unor noi pieţe de export.

”Fermierii noştri pot, astfel, să-şi valorifice produsele de înaltă calitate în întreaga lume şi să confirme statutul României de actor important în domeniul agriculturii şi al industriei alimentare”, mai arată ANSVSA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.