Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea pentru Protecţia Datelor a primit aproape 4.000 de sesizări şi a aplicat amenzi de 71.000 de euro, în primele 9 luni

date personale

Aproape 4.000 de plângeri cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal au fost transmise, în primele nouă luni ale anului, pe adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), în timp ce cuantumul amenzilor s-a ridicat la aproximativ 71.000 de euro, arată datele transmise, joi, de către instituţie la solicitarea AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în perioada mai 2018 - septembrie 2020, Autoritatea a primit un număr total de 12.471 formulare de declarare a responsabilului cu protecţia datelor, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila face noi recomandări! Ce trebuie sa faceți începând cu 15 octombrie

Totodată, în primele nouă luni ale anului 2020, instituţia de reglementare a înregistrat un total de 3.952 de plângeri şi au fost notificate 128 de incidente de securitate.

Ca urmare a investigaţiilor efectuate, în această perioadă au fost aplicate amenzi în cuantum total de 68.900 euro şi o sancţiune de 10.000 lei (aproximativ 2.050 de euro) în temeiul Legii nr. 506/2004, act normativ care face referire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

Citește și: Nicușor Dan, despre procesele intentate Primăriei: Voi ieşi din incompatibilitate prin renunţarea la poziţia în asociaţie

Regulamentul General privind Protecţia Datelor /GDPR) este un set unic de norme cu o abordare comună la nivelul UE în ceea ce priveşte protecţia datelor cu caracter personal, care se aplică direct în statele membre.

Noile reguli se aplică din 25 mai 2018, iar de atunci aproape toate statele membre şi-au adaptat legislaţia naţională pentru a se alinia la noul Regulament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.