Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea portuară ucraineană: 'Rusia a anulat restricţiile în ce priveşte accesul navelor în Marea Azov'

ziare.com
nave rusesti

Rusia a anulat restricţiile anunţate anterior în ce priveşte accesul navelor în Marea Azov în legătură de exerciţiile navale din această zonă, a anunţat vineri Autoritatea portuară ucraineană, transmite Reuters.

"Deplasarea navelor pe rutele recomandate către porturi maritime ucrainene din Marea Azov este posibilă din nou", a menţionat autoritatea.

Joi, Rusia a anunţat efectuarea unor exerciţii planificate în Marea Neagră, cu participarea unor grupuri tactice navale din cadrul Flotei sale din Marea Neagră, în timp ce Ucraina a denunţat vehement desfăşurarea aplicaţiilor în apropierea coastei sale de sud, acuzând Moscova că, prin manevrele sale, a făcut "practic imposibilă" navigaţia în Marea Neagră şi în Marea Azov.

Andrii Klimenko, directorul Institutului de Studii Strategice ale Mării Negre (un think tank ucrainean) şi redactor-şef al BlackSeaNews, a explicat pentru Ukrainska Pravda că Rusia blochează practic accesul navelor ucrainene spre strâmtoarea Kerci, care asigură trecerea din Marea Neagră în Marea Azov, perturbându-se navigaţia acestora de-a lungul celei mai mari părţi a coastei ucrainene a Mării Negre, potrivit Agerpres.ro.

Rusia a anunţat încă de luna trecută că forţele sale navale vor organiza o serie de exerciţii de amploare implicând toate flotele sale în ianuarie şi februarie, de la Pacific la Atlantic, în cea mai recentă demonstraţie de forţă pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi Occident legate de Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.