Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea Vamală Română: 'Situaţia vămuirii mărfurilor ucrainene a fost discutată cu autorităţi din Ucraina'

http://www.ordineazilei.ro/
Ucraina steag

Situaţia vămuirii mărfurilor ucrainene în urma adoptării în 6 octombrie 2022 a Regulamentului UE, ca răspuns la ocuparea ilegală şi încercarea de anexare de către Federaţia Rusă a unei părţi din regiunile ucrainene Zaporizhia şi Herson, a fost discutată de preşedintele Autorităţii Vamale Române (AVR), Lari Mihei, cu ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuc.

Astfel, în cadrul întâlnirii de lucru, desfăşurată la sediul AVR, au fost abordate subiecte precum: situaţia vămuirii mărfurilor ucrainene în urma adoptării în data de 6 octombrie 2022 a Regulamentului UE al Consiliului nr. 2022/1903 şi Deciziei (PESC) nr. 2022/1908 a Consiliului, ca răspuns la ocuparea ilegală şi încercarea de anexare de către Federaţia Rusă a unei părţi din regiunile ucrainene Zaporizhia şi Herson, potrivit Agerpres.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre formularea de cerinţe suplimentare pentru mărfuri şi/sau exportatori din teritoriile regiunilor Doneţk, Zaporizhia şi Herson aflate sub controlul Guvernului Ucrainei.

Totodată, au avut loc discuţii referitoare la statutul de exportator autorizat pentru companiile ucrainene şi solicitarea autorităţilor vamale române de a prezenta certificatul EUR 1.

Cu ocazia întâlnirii, preşedintele Autorităţii Vamale Române a subliniat importanţa continuării cooperării bilaterale dintre cele două ţări, în interesul ambelor părţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.