Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finalul unei drame care a durat 6 ani: autoritățile algeriene primesc recunoștința familiei unui ostatic pentru contribuția la eliberarea acesuia

citizen.co.za

Familia unui sud-african ţinut ostatic în Libia şi apoi în Mali timp de mai bine de şase ani a mulţumit luni autorităţilor algeriene pentru rolul pe care l-au avut în eliberarea lui la mijlocul lui decembrie, notează AFP, citat de Agerpres.

Gerco Van Deventer, 48 de ani, a fost eliberat pe 17 decembrie la frontiera dintre Mali şi Algeria.

Asistent medical care lucra la acea vreme pentru o companie de securitate, el a fost răpit în Libia pe 3 noiembrie 2017, în timp ce mergea la şantierul unei centrale electrice la aproximativ 1.000 de kilometri de Tripoli. Apoi a fost transferat în Mali.

Familia lui şi-a exprimat luni într-un comunicat "sincera sa recunoştinţă faţă de guvernul algerian pentru rolul său în eliberarea lui Gerco".

Nu au fost dezvăluite detalii despre rolul precis al autorităţilor algeriene. Familia a mulţumit, de asemenea, serviciilor de informaţii sud-africane şi organizaţiilor neguvernamentale care au acţionat ca intermediari.

Gerco Van Deventer, care a suferit una dintre cele mai lungi captivităţi pentru un ostatic din Africa, a primit îngrijiri într-un spital din Alger după eliberare. De atunci, s-a întors în ţara sa, potrivit rudelor sale.

"Familia apropiată şi-a petrecut ultimele zile reunindu-se. Gerco a primit asistenţă medicală corespunzătoare, iar sănătatea şi moralul lui sunt bune", potrivit comunicatului.

Familia a precizat că va fi organizată o conferinţă de presă în săptămânile următoare.

Van Deventer a fost răpit împreună cu trei ingineri turci care au fost eliberaţi în 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.