Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile ASISTĂ NEPUTINCIOASE - numărul migranților care TREC ILEGAL granițele României a EXPLODAT cu 24%

NEWS.ro
migranti irak

Autoritățile din România sunt absolut neputincioase atunci când vine vorba de combaterea trecerii ilegale a granițelor. NNumărul celor care au încercat să treacă ilegal frontierele României a crescut, în ultimul an, cu 24%, cei mai mulți migranți fiind din Irak, Afganistan, Siria, Bangladesh, Algeria, Turcia, Iran, Somalia, Maroc şi Vietnam. Iar rezultatele neputinței autorităților se văd cu ochiul liber. În Timișoara, centrele comerciale și centrul orașului, dar și zonele de la periferie sunt pline de migranți pe care poliția și poliția de frontieră nu par să îi vadă. Mai mult, pe modelul altor țări din Europa, migranții încep să își facă de cap, o femeie fiind înjunghiată în București în urmă cu peste o lună de zile, de un solicitant de azil.

Citește și: Va fi SHOW TOTAL! Anamaria Prodan a anunțat că întră în politică

Potrivit raportului Poliției de Frontieră din România, comparativ cu anul 2018, se constată o creştere a numărului persoanelor depistate în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera cu 24%.

Cei mai mulţi cetăţeni provin din ţări precum Irak, Afganistan, Siria, Bangladesh, Algeria, Turcia, Iran, Somalia, Maroc şi Vietnam.

Potrivit raportului, în 2019 nu s-a permis intrarea în ţară a 7.743 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile legale de intrare în ţară. Din acest punct de vedere s-a înregistrat o creştere de 4,8% faţă de anul 2018.

„Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost: nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de şedere valabil”, arată Raportul Poliției de Frontieră.

Totodată, la controlul de frontieră au fost depistate peste 116.500 alerte Schengen ori naționale, fiind predate autorităţilor competente aproximativ 2.000 persoane, cetăţeni români şi străini, date în urmărire generală.

În privința migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră au depistat în zona de competenţă 3.727 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera. Cei mai mulți au înercat să intre în România - 2.048 de persoane, față de 1.679, care au încercat să iasă din țară.

„Mare parte dintre ei acționau ilegal la frontieră organizaţi în grupuri de migranţi, cu sprijinul unor traficanţi”, spun polițiștii.

În acest sens, au fost depistate 699 grupuri de migranţi şi 256 de facilitatori, cetăţeni români şi străini, implicaţi în sprijinirea migranţilor în încercarea de a trece ilegal frontiera.

De asemenea, în anul 2019, un număr de 1.232 de persoane au solicitat acordarea statutului de azilant la structurile politiei de frontieră, fiind predate reprezentanților Inspectoratului General pentru Imigrări pentru întreprinderea măsurilor legale.

De asemenea, în 2019 s-a intervenit pentru prevenirea intrării ilegale a peste 6.000 de persoane la frontiera româno-sârbă.

„La frontiera cu Serbia, au fost menţinute în anul 2019 măsurile de acţiune derulate împreună cu forţele participante din cadrul MAI de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, şi cele de relocare a personalului şi a tehnicii de patrulare şi supraveghere, fiind executate misiuni de supraveghere aeriană cu sprijinul I.G.Av. La frontiera cu Republica Bulgaria, de asemenea, au fost dispuse măsuri pentru întărirea supravegherii și controlului la frontieră, care au presupus inclusiv relocarea personalului şi a tehnicii din dotarea I.T.P.F. Giurgiu pentru întărirea zonelor de risc identificate”, se mai arată în Raport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.