Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile australiene estimează că pierderile suferite de sectorul turismului ar putea atinge 4,5 miliarde de dolari

France 24
Australia incendii padure

Autorităţile australiene estimează că pierderile suferite de sectorul turismului ar putea atinge 4,5 miliarde de dolari australieni (3,1 miliarde de dolari americani) ca urmare a incendiilor care devastează ţara, relatează marţi EFE, potrivit Agerpres.

Consiliul Australian pentru Exporturi şi Turism (ATEC) a făcut aceste estimări într-un raport publicat marţi, care se referă în special la miile de rezervări de sejururi turistice anulate ale unor clienţi care proveneau mai ales din SUA şi Europa.

Industria turismului, care reprezintă 3% din PIB, are un aport anual de aproximativ 130 de miliarde de dolari australini (89,23 de miliarde de dolari) la economia ţării, dintre care circa 45 de miliarde (30,885 miliarde de dolari americani) provin din turismul internaţional.

Citește și: Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Parcuri naturale, drumuri naţionale şi numeroase localităţi turistice de coastă precum Mallacoota, din sud-estul Australiei, au fost închise sau au rămas izolate din cauza incendiilor din apropiere care, din septembrie, au devastat peste 100.000 de kilometri pătraţi de teren, o suprafaţă de mărimea Guatemalei.

Pentru a diminua impactul negativ asupra acestui sector, guvernul a anunţat weekendul trecut alocarea unui fond de recuperare turistică de aproximativ 52 de milioane de dolari americani pentru a proteja economia susţinută de acest sector şi pentru a crea pachete care să atragă turiştii.

Sezonul incendiilor de pădure, unul dintre cele mai grave şi mai lungi cu care se confruntă Australia, s-ar putea prelungi până în martie când se încheie vara australă. Pe lângă pagubele uriaşe, incendiile au provocat şi moartea a 29 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.