Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile britanice intenţionează să pornească o testare în masă a populaţiei: 15 minute durează testul rapid

teste

Autorităţile britanice intenţionază să pornească o testare în masă a populaţiei. 15 minute durează testul rapid care ar putea deveni disponibil în această săptămână, scrie cotidianul The Guardian, potrivit MEDIAFAX.

Cotidianul britanic scrie că milioane de teste rapide, care pot oferi un rezultat în 15 minute, ar putea fi disponibile pe piaţă ori livrate oamenilor aflaţi în izolare. Autorităţile britanice vor să se mişte cât mai repede pentru a putea reveni la starea de „normalitate” şi pentru a se putea concentra pe relansarea economiei.

Citește și: Dr Alexandru Rafila: Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic!

Sharon Peacock, profesor şi director al serviciului care se ocupă cu studiul bolilor infecţioase, a declarat că testarea în masă ar putea fi o chestiune de zile. Pe de altă parte, oficiali guvernamentali au adoptat o atitudine mai rezervată şi au spus că validarea testelor ar putea să mai dureze.

Cert este că autorităţile britanice au cumpărat 3,5 milioane de teste care pot arăta dacă subiectul a avut virusul şi dacă a dezvoltat un anumit grad de imunitate.

La conferinţa de presa susţinută miercuri de Boris Johnson, consilierii guvernamentali din domeniul ştiinţei şi sănătăţii au afirmat că este nevoie întâi de asigurări că testele vor funcţiona, înainte ca ele să fie date spre a fi distribuite.

„Cheia stă în evaluarea acurateţii acestor teste. Trebuie să vedem dacă ele sunt folositoare publicului larg”, a spus Chris Whitty.

„Dacă sunt foarte precise, vom găsi cel mai rapid mod pentru a le face disponibile. Dacă nu sunt, nu vor ajunge la oameni”, a completat acesta.

Citește și: Klaus Iohannis anunță: Dorim să venim cu măsuri de sprijin!

Potrivit The Guardian, testele sunt „similare unui test de sarcină” şi pot fi făcute foarte uşor acasă. Ele presupun o mică înţepătură în deget, apoi analiza unei picături de sânge.

Amazon a fost de acord să se ocupe de distribuire, dacă testele se vor dovedi a fi eficiente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.