Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile britanice şi belgiene au arestat trei indivizi suspectaţi că au planificat traversarea de către migranţi albanezi a Canalului Mânecii

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Autorităţile britanice şi belgiene au arestat trei indivizi suspectaţi că au planificat traversarea de către migranţi albanezi a Canalului Mânecii cu o barcă semirigidă, a anunţat luni agenţia britanică de luptă împotriva criminalităţii (NCA), transmite AFP.

Potrivit autorităţilor britanice, până la 80% dintre migranţii care se lansează în periculoasa traversare a canalului la bordul unor ambarcaţiuni de dimensiuni mici sunt cetăţeni albanezi. De la începutul acestui an au fost înregistrate aproape 40.000 de traversări, nivel record ce aruncă semne de întrebare asupra promisiunii Brexitului de a permite Regatului Unit să controleze imigraţia, notează France Presse.

În cadrul unei operaţiuni desfăşurate în comun duminică, poliţia federală belgiană a arestat doi bărbaţi de 34 şi 44 de ani, stabiliţi în sudul Angliei, precum şi 12 migranţi, cel mai probabil albanezi. Un al treilea bărbat în vârstă de 46 de ani a fost arestat la circa 80 km nord-vest de Londra, bănuit de susţinerea imigraţie ilegale.

Anchetatorii consideră că acest grup face parte dintr-o organizaţie mai amplă de călăuze cu destinaţia Regatul Unit, dintre Europa continentală, potrivit Agerpres.

NCA a menţionat că sunt în curs peste 60 de anchete privind reţele sau indivizi implicaţi în imigraţie sau trafic de persoane.

Acum aproape două săptămâni NCA a arestat o albaneză de 31 de ani, presupusă traficantă, iar acum o lună poliţia spaniolă a anunţat dezmembrarea unei importante reţele de călăuze de migranţi albaneze, în colaborare tot cu NCA, efectuând şapte arestări.

Această din urmă reţea, activă din 2014, cerea migranţilor între 3.000 şi 15.000 de euro de persoană pentru a le aduce clandestin la bordul unor feriboturi sau nave-cargo circulând pe ruta între nordul Spaniei şi Marea Britanie, în condiţii "periculoase pentru viaţa sau integritatea lor fizică", a explicat poliţia spaniolă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.