Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile bulgare au găsit 61 de migranţi abandonaţi într-un camion: trei dintre ei aveau simptome de asfixie

migranți

Poliţia bulgară a găsit marţi 61 de migranţi ilegali, trei dintre ei cu simptome de asfixie, închişi într-un camion care a intrat în Bulgaria venind dinspre Turcia şi care a fost abandonat, informează Agerpres.

Conform unor surse din poliţie citate de agenţia EFE, migranţii au declarat că sunt afgani, iar vehiculul a fost localizat în oraşul Burgas. Potrivit agenţiei bulgare BTA, autorităţile urmează să stabilească naţionalitatea lor, migranţii au fost reţinuţi şi toţi sunt bărbaţi tineri.

Autorităţile bulgare cred că vehiculul a intrat în ţară la sfârşitul săptămânii trecute şi se îndrepta către Serbia sau România, pe ruta folosită de migranţii ilegali pentru a ajunge în vestul Europei. Potrivit postului bulgar Nova TV, şoferul camionului a abandonat vehiculul în urma unei probleme tehnice.

Poliţia a deschis uşile spaţiului de încărcare al camionului şi a descoperit în interior că unul dintre cei 61 de migranţi era în stare critică din cauza lipsei de oxigen şi alţi doi leşinaseră.

De câteva săptămâni sunt interceptaţi în fiecare zi între 60 şi 200 de migranţi care încearcă să intre în Bulgaria venind dinspre Turcia.

Bulgaria a ridicat un gard de 235 de kilometri la frontiera sa sudică pentru a încerca să oprească intrarea migranţilor, dar chiar şi aşa anul trecut au fost reţinuţi 10.799 migranţi care au încercat să pătrundă clandestin pe teritoriul bulgar. Dintre aceştia, 40% sunt afgani, 32% sirieni şi 7% irakieni.

Foto: arhivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.