Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile cubaneze au restituit jurnaliştilor agenţiei spaniole EFE încă două din cele cinci acreditări retrase

Pixabay
Cuba steag flag

Autorităţile cubaneze au restituit încă două din cele cinci acreditări ale unor jurnalişti ai agenţiei spaniole EFE la Havana care au fost retrase sâmbătă, au anunţat miercuri surse diplomatice citate de această agenţie.

Duminică au fost restabilite primele două din cele cinci acreditări retrase, informează Agerpres.ro.

Restituirea acestor acreditări va fi însoţită de acordarea vizei pentru un nou corespondent al EFE la Havana. Directoarea acestei agenţii de presă, Gabriela Canas, a calificat noua decizie a autorităţilor cubaneze drept insuficientă şi a cerut restituirea tuturor celor cinci acreditări, acuzând totodată autorităţile cubaneze de acţiuni de hărţuire împotriva jurnaliştilor spanioli.

Retragerea acestor acreditări a survenit în ajunul unei acţiuni solitare a opozantului Yunior Garcia, care a plănuit să defileze duminică, cu un trandafir în mână, pe un bulevard din Havana, deşi a fost deja avertizat de forţele de ordine că va fi apoi arestat.

Luni, opoziţia a făcut apel la o demonstraţie, de asemenea interzisă de autorităţile comuniste, pentru a reclama eliberarea deţinuţilor politici, la patru luni după manifestaţiile istorice de la 11 iulie.

Aceste manifestaţii fără precedent, care au izbucnit la 11 şi 12 iulie în aproape 50 de oraşe din întreaga ţară când s-a strigat "Libertate!" şi "Ne este foame!", s-au soldat cu un mort, zeci de răniţi şi arestarea a 1.270 de persoane, dintre care peste 658 sunt în continuare în închisoare, potrivit ONG-ului Cubalex.

Guvernul consideră că este o încercare de destabilizare şi a acuzat organizatorii că sunt finanţaţi de Statele Unite în acest scop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.