Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile daneze au blocat intrarea a 3.000 de persoane pe la graniţa cu Germania

danemarca

Autorităţile daneze au blocat intrarea în ţară a aproape 3.000 de persoane la graniţa cu Germania, după reintroducerea temporară a controalelor, la începutul anului trecut, a anunţat joi guvernul danez, transmite DPA. Cea mai mare parte a acestora proveneau din ţări din Orientul Mijlociu şi Africa, îndeosebi Siria, Afganistan, Irak, Eritreea şi Somalia, potrivit statisticilor realizate de poliţia daneză. Motivele pentru care intrarea lor în Danemarca a fost oprită au fost lipsa vizelor sau a permiselor de şedere şi deţinerea de paşapoarte sau alte acte de identitate false.

"Acest lucru demonstrează necesitatea controalelor pe care le-am reintrodus", a subliniat Inger Stojberg, ministrul danez pentru imigraţie şi integrare. Ea a precizat că a fost oprit în mod justificat accesul "celor care călătoreau fără acte de identitate, fapt care sugerează că acum Danemarca are un control mult mai bun asupra celor care intră în ţară", conform Agerpres.

Perioada de restaurare a controalelor la graniţă a fost prelungită de mai multe ori. Cel mai recent astfel de termen expiră în mai. Danemarca, Austria, Germania, Norvegia şi Suedia, care fac parte din spaţiul Schengen de liberă circulaţie, au decis reluarea controalelor la frontierele interne ca răspuns la valul de refugiaţi din 2015, care a luat prin surprindere autorităţile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.