Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile de la Ankara continuă epurările din rândul poliţiştilor. 125 au fost ARESTAŢI

Un procuror turc a dispus marţi arestarea a 125 de poliţişti în ancheta privind mişcarea religioasă a clericului musulman Fethullah Gulen pe care guvernul îl acuză de tentativa de lovitură de stat din iulie, a relatat agenţia de stat Anadolu, citată de Reuters, potrivit agerpres.

Ameninţare cu BOMBĂ în Germania. Gara din Rastatt a fost evacuată

Este al doilea val de arestări după cel de la 7 octombrie care îi are ca ţinte pe presupuşi pucişti din rândul forţelor de poliţie, a precizat agenţia privată de ştiri Dogan pe pagina sa de internet.

Autorităţile au desfăşurat raiduri la Istanbul şi, printre ofiţerii căutaţi, s-au numărat 30 de şefi adjuncţi de poliţie, conform Anadolu.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan îi acuză pe fostul său aliat, clericul musulman Fethullah Gulen, care trăieşte în SUA, şi mişcarea religioasă a acestuia de organizarea tentativei de puci de la 15 iulie în care şi-au pierdut viaţa 240 de persoane, în majoritatea civili care protestau împotriva tentativei de lovitură de stat. Gulen, care locuieşte în Pennsylvania, neagă orice implicare.

Citeşte şi: Turcia şi Rusia au semnat acordul pentru construirea gazoductului Turkish Stream

Conform procuraturii din Istanbul, poliţiştii arestaţi sunt suspectaţi că au folosit o aplicaţie de mesagerie pentru smartphone, By Lock, puţin cunoscută, conform Dogan.

Serviciile secrete turce susţin că au identificat cel puţin 56.000 de persoane care foloseau această aplicaţie, la care grupul a început să apeleze în 2014, au spus oficiali în august.

Citeşte şi: Rusia îşi retrage avioanele de război din Belarus

Guvernul se foloseşte de decrete emise în contextul stării de urgenţă pentru a-i reţine pe presupuşii organizatori ai tentativei de puci, iar 32.000 de persoane se află deja la închisoare. Executivul a demis sau suspendat deja 100.000 de persoane din serviciile de securitate şi din sistemul administrativ.

Parlamentul urmează să voteze marţi în favoarea extinderii până în ianuarie a stării de urgenţă introdusă în iulie pentru trei luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.