Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile de la Budapesta, anunț special pentru maghiarii din România

FOX NEWS
Viktor Orban

Reîntoarcerea în Ungaria este posibilă fără nicio restricţie pentru cetăţenii români sau cei cu dublă cetăţenie care au permis de şedere permanentă în Ungaria, dacă se deplasează în România pentru a participa la alegerile locale organizate duminică şi dovedesc acest lucru prin vignieta ”votat” aplicată pe cartea de identitate, anunţă autorităţile ungare.

Citește și: VERDICT - 10 cu Dana Budeanu: Interviu cu Gabriela Firea, primarul general al Capitalei (VIDEO)

Anunţul a fost făcut de Tamás Menczer, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, potrivit MTI, informează News.ro.

Secretarul de stat a precizat că participarea la vot a tuturor celor interesaţi este considerată un lucru important şi, în consecinţă, autorităţile au hotărât să nu fie supuse carantinei în Ungaria persoanele care participă la alegeri şi pot dovedi acest lucru cu vigneta “votat” care li se lipeşte în secţiile de votare pe cartea de identitate românească.

Alegătorii şi copiii lor minori se pot întoarce în Ungaria fără nicio restricţie, începând de duminică ora 8 dimineaţa până luni la ora 9 dimineaţa, folosind oricare dintre punctele de trecere a frontierei româno-ungare, a declarat secretarul de stat.

De la 1 septembrie, autorităţile din Ungaria au închis graniţele pentru străini, în încercarea de a reduce infectările cu noul coronavirus. Este permis doar tranzitul, care nu trebuie să depăşească 24 de ore. Cei care tranzitează teritoriul ungar trebuie să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie.

Cetăţenii ungari care se întorc din străinătate vor fi nevoiţi să stea 14 zile în carantină sau să prezinte două teste negative pe care trebuie să le plătească.

Guvernul Ungariei a indicat faptul că închiderea graniţelor va dura o lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.