Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Buzău consideră că în judeţ nu se impune închiderea teraselor pe timpul nopţii

daytour.ro
Centrul Vechi bar terasă

Autorităţile din Buzău sunt de părere că în acest judeţ nu se impune închiderea teraselor pe timpul nopţii. Pe de altă parte, prefectul judeţului a dispus măsuri în zona bancomatelor, stabilindu-se că acolo există riscuri de răspândire a coronavirusului, anunță news.ro.

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a făcut o analiză a cazurilor de infecţie cu SARS CoV-2 înregistrate în judeţ. Din totalul celor 1.375 de cazuri de îmbolnăvire, cele mai multe sunt la categoria de vârstă 41-50 de ani (336 de cazuri), iar în ceea ce priveşte numărul deceselor cauzate de Covid-19, cei mai afectaţi au fost pacienţii cu vârste cuprinse între 71-80 de ani.

Citește și: Ultimă oră! Traian Băsescu face praf, în direct, alianța PNL-USR-PLUS: ‘Alianța marxisto-liberală’

În acest context şi analizând oportunitatea restrângerii activităţii între anumite intervale orare de către operatorii economici care desfăşoară, în spaţii special destinate din exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nonalcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile, se consideră că această măsură nu se impune momentan.

"Această hotărâre vine însoţită de intensificarea acţiunilor de control în zonele cunoscute pentru frecventarea în număr mare de către populaţie. Rezultatele vor fi analizate periodic şi, în funcţie de acestea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua noi măsuri pentru combaterea răspândirii noului coronavirus", a transmis prefectul Leonard Dimian.

Pe de altă parte, având în vedere riscul considerabil de infectare prin accesarea de mai multe persoane a bancomatelor, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă desfăşurate luni s-a decis ca la fiecare aparat automat bancar să fie montate dispensere cu dezinfectant pentru mâini, precum şi obligativitatea informării persoanelor cu privire la dezinfectarea mâinilor înainte şi după utilizarea acestora. De asemenea, unităţile bancare trebuie să desfăşoare periodic operaţiuni de dezinfectare a bancomatelor.

Citește și: Tudose, atac devastator la adresa PNL și USR-PLUS: ‘Mor oamenii cu zile, dar puritanii politicii românești se bat pe transferuri îmbibate de principii’

”Depinde de fiecare dintre noi să prevenim îmbolnăvirea. Prin respectarea unor măsuri minime de igienă, de distanţă socială, putem sta departe de patul de spital şi îi putem proteja pe cei dragi. Măsurile de protecţie luate de fiecare dintre cetăţenii judeţului pot respinge măsurile coercitive şi limitează răspândirea îmbolnăvirilor. Fiţi responsabili, stimaţi buzoieni, daţi dovadă de precauţie! Trebuie să facem un efort comun pentru a ne sprijini reciproc, astfel încât să reducem cât mai mult riscul de infectare cu SARS CoV-2”, a mai declarat prefectul Leonard Dimian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.