Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Cluj implicate în gestionarea situațiilor de urgență s-au unit într-un singur dispecerat

Ministerul pentru IMM
pompieri - ISU

Autoritățile implicate în gestionarea situațiilor de urgență s-au unit într-un singur dispecerat care va funcționa la Cluj în perioada următoare. Dispeceratul integrat de la ISU Cluj vrea intervenții mai eficiente pentru salvarea vieților omenești, anunță MEDIAFAX.

Șeful ISU Cluj, Ion Moldovan, a declarat, joi, corespondentului MEDJAFAX, că pentru a deveni funcțional, noul dispecerat mai are nevoie de unele dotări informatice, cumpărate în urma unui ajutor financiar de 250.000 de lei de la Consilliul Județean Cluj.

Citește și: Gigi Becali acuzat de spălare de bani: ‘Nu sunt nici măcar suspect’

„Consiliul Județean Cluj și ISU Cluj au intrat într-o asociere în vederea realizării unui dispecerat integrat, care va reuni reprezentanți ai mai multor instituții care gestionează situațiile de urgență. Dispeceratul e finalizat în proporție de 70% din fonduri ISU, mai fiind nevoie de unele dotări, precum mobilier sau calculoare. Am cerut un sprijin financiar de 250.000 de lei de la CJ Cluj pentru dotările pe partea informatică în cadrul acestei asocieri. Estimăm că în prima parte a acestui an, dispeceratul integrat care va fi la ISU Cluj, să fie deplin operațional, fiind al treilea de acest gen din țară, după cele de la Mureș și Hunedoara”, a spus Moldovan.

Potrivit acestuia, la dispeceratul integrat vor lucra reprezentanți ai ISU Cluj – pompieri și SMURD, IPJ Cluj, Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), Jandarmerie, STS, dar și ai Poliției Locale Cluj-Napoca.

Citește și: Se dau 200 de milioane de euro pentru români. Cine poate beneficia de bani?

Consiliul Județean Cluj a aprobat, marți, asocierea cu ISU Cluj și finanțarea cu 250.000 de lei a dispeceratului integrat.

Dispeceratul integrat de la ISU Cluj vrea intervenții mai eficiente pentru salvarea vieților omenești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.