Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Cluj suplimentează locurile de carantină pentru cei care vin din Italia

carantina

Autoritățile din Cluj suplimentează locurile de carantină pentru cei care vin din Italia. Acum sunt 450 de locuri, iar spitalele iau și ele măsuri pentru primirea bolnavilor, potrivit Mediafax.

Prefectul Mircea Abrudean a declarat, joi, că s-a decis suspendarea activității din creșele private, din centrele de petrecere a timpului liber sau a celor educaționale.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis suspendarea, începând de vineri până în 22 martie, a activității desfășurate în creșele private, locații de tip after school, tabere urbane, centre de petrecere a timpului liber, centre educaționale. Am identificat spații suplimentare de carantinare, încă 64 de locuri fiind disponibile în acest moment, cu posibilitatea de extindere la încă 200 de locuri, suplimentar față de cele 197 inițiale. În aceste spații de carantină intră persoanele din județul Cluj care vin din zona roșie, din Italia”, a spus Abrudean.

România ÎNCHIDE șapte puncte de trecere a frontierei, de joi dimineața

Potrivit acestuia, se vor face controale la restaurante, cluburi, localuri, pentru a se verifica dacă este respectată decizia luată la nivel național în privința persoanelor aflate în interior.

„Am decis decongestionarea Clinicii Medicale nr. 1 care va fi pregătită pentru a sprijini Spitalul de Boli Infecțioase în situația în care va fi necesar. Am făcut demersuri și pentru identificarea a noi paturi de terapie intensivă dacă va fi cazul. În fața Clinicii Medicale nr. 1 va fi instalat un cort de triaj pentru pacienții care vin la UPU”, a spus prefectul Clujului.

La nivelul județului Cluj, joi erau 905 persoane în izolare acasă, 53 de persoane în carantină, fiind înregistrate patru cazuri pozitive de coronavirus din alte județe – Maramureș, Covasna, Mureș și Iași. Bolnavii sunt la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Totodată, sunt în fază de testare 70 de probe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.