Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Constanța au început demolarea stadionului 'Gheorghe Hagi' - Farul va avea o arenă ultra modernă

construirii noului
stadion farul proiect

Autorităţile din Constanţa au dat startul, luni, demolării stadionului "Gheorghe Hagi", care va fi înlocuit cu o arenă modernă.

Momentul a fost marcat de un eveniment intitulat "Arena de 10" organizat de Primăria Constanţa, la care a participat şi fostul fotbalist Gheorghe Hagi, în prezent antrenorul echipei Farul Constanţa, conform News.ro.

"Am reuşit în final să obţinem finanţarea prin hotărâre de guvern. (...) Noi ne ocupăm de demolarea stadionului în forma asta, Compania Naţională de Investiţii se ocupă de licitaţie, sunt într-o fază destul de avansată şi peste puţin timp vom şti cine este câştigătorul şi cine va construi noua arenă, una foarte modernă, de altfel", a declarat primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac.

El a estimat că stadionul ar trebui să fie gata cel târziu în vara anului 2025.

Primăria Constanţa anunţa la sfârşitul lunii iunie, într-un comunicat, că a fost emisă autorizaţia de desfiinţare pentru construcţiile existente pe amplasamentul complexului situat pe strada Primăverii.

"Demolarea efectivă va începe pe 10 iulie şi va dura câteva luni. Lucrările vor începe de la partea superioară a construcţiilor spre bază, bucată cu bucată, nivel cu nivel, respectând reglementările privind securitatea operaţiunilor de demolare", se preciza în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, construcţia arenei a început în anii 1950 şi a fost inaugurată pe 23 august 1954. În anii '70, stadionul a fost supus unui proces de modernizare, prin suplimentarea capacităţii tribunelor.

"După 73 de ani, stadionul va fi pus la pământ pentru a face loc unui complex multifuncţional unic. Pe amplasament se va realiza un stadion de fotbal cu o capacitate de 18.500 de locuri, care va beneficia de funcţiunile şi suprafeţele necesare încadrării în categoria IV UEFA şi un stadion de atletism cu o capacitate de 1.000 de locuri. De asemenea, clădirea stadionului va integra şi o serie de funcţiuni complementare: săli de antrenament (...), centru de conferinţe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, spaţii comerciale şi zone de loisir", mai anunţa Primăria Constanţa.

Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, împreună cu municipalitatea din Constanţa şi are valoarea de 379 de milioane de lei, fără TVA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.