Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Dâmboviţa au votat intrarea în carantină a satului Dobra din comuna cu acelaşi nume

bbj.hu
carantina

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a aprobat, vineri, o hotărâre prin care propune instituirea carantinei zonale pentru satul Dobra din comuna Dobra, decizia finală cu privire la acest aspect urând a fi dispusă de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Până la o hotărâre a DSU, în localitate se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice şi închiderea teraselor, restaurantelor şi a sălilor de jocuri de noroc.

Membrii CJSU Dâmboviţa au votat, vineri, Hotărârea nr. 41 privind propunerea instituirii carantinei zonale în satul Dobra din comuna Dobra, judeţul Dâmboviţa, o decizie cu privire la această propunere urmând a fi dispusă, conform legii, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit news.ro.

Citește și: Situație tensionată în PSD: Gabriela Firea, presată ca să scape de Petre Roman, Dumitru Dragomir și Anghel Iordănescu din CGMB

Iniţial, a existat o propunere de introducere în carantină a întregii comune.

„Până la aprobarea prin Ordin al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a măsurii de carantinare, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice, precum şi restricţionarea, în sensul interzicerii activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor atât în interior cât şi în exterior, precum şi a activităţilor operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, au decis membrii CJSU Dâmboviţa.

Citește și: CTP a făcut show în ședința CNA: ‘Termenul imbecil nu reprezintă o injurie’/Contre între jurnalist și Radu Herjeu

Totodată, autorităţile dâmboviţene au extins şi intervalul orar pentru purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice din localităţile cu rată mare de infectare.

Astfel, după ce iniţial a fost impusă obligaţia de a purta masa de protecţie între orele 6:00 şi 18:00, intervalul orar a fost extins, obligaţia fiind valabilă între orele 06.00-20.00, valabil de luni până duminică, pentru acele localităţi unde rata de incidenţă cumulată depăşeşte 1,5/1000 de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.