Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Galați anunță că 83% dintre beneficiarii venitului minim garantat nu pot munci

venituri

Cei mai mulți dintre gălățenii care sunt beneficiari ai venitului minim garantat nu pot munci. Primăria Galați a scos la muncă 132 de persoane din totalul de 750. Majoritatea beneficiarilor este formată din persoane inapte de muncă, bătrâni și mame cu copii mici, anunță MEDIAFAX.

Primăria Galați face curățenie în mai multe zone ale orașului, iar angajații companiei de salubrizare sunt ajutați de beneficiarii venitului minim garantat. Totuși, ajutorul nu este foarte consistent deoarece majoritatea celor care primesc ajutor nu au dreptul să muncească. Adulții au scutire medicală sau au împlinit vârsta de pensionare, iar femeile care au copii mici nu trebuie să muncească.

Citește și: BĂTAIE de JOC în Timiș: ZECI de oameni, VACCINAȚI peste rând, fără programare - Beneficiarii, trimiși la plimbare

„În Galați avem aproximativ 750 de VMG-iști, însă doar 132 dintre aceștia sunt apți de muncă în condițiile legii. Diferența se compune din: mame cu copii cu vârsta mai mică de 7 ani (care potrivit legii nu prestează); persoane inapte de muncă (au făcut dovada cu certificat de incapacitate de muncă); persoane care au împlinit vârsta de pensionare (...) Beneficiari ai venitului minim garantat sunt astăzi (n.r. luni, 25 ianuarie) la lucru în cartierul Mirco 13 și fac curățenie în zona blocurilor ANL, alături de echipele de la Gospodărire Urbană”, a anunțat, pe Facebook, Ionuț Pucheanu, primarul orașului Galați.

Edilul șef a mai anunțat că la următoarea ședință a Consiliului Local va supune aprobării planul privind acțiunile și lucrările ce vor fi executate în 2021 de către persoanele beneficiare de venit minim garantat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.