Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Galați investesc 20 de milioane de euro pentru a moderniza două sectoare de drum

CJ Valcea
asfaltare

Autoritățile din Galați investesc 20 de milioane de euro pentru a moderniza două sectoare de drum, unul dintre ele fiind varianta ocolitoare a drumului național dintre Galați și Tecuci, care este extrem de aglomerat, anunță MEDIAFAX.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat, joi, pe unul dintre sectoarele de drum care constituie o variantă la aglomeratul drum naţional Galaţi - Tecuci. Este o investiţie de aproape 7 milioane de euro într-un sector de 15 kilometri din drumul judeţean 254. Proiectul de modernizare este realizat de Consiliul Judeţean Galaţi cu fonduri europene, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 18 luni.

Citește și: Banca Națională a României, anunț de ultim moment! Ce se întâmplă cu ratele românilor .

Va fi consolidată fundaţia drumului, se va lărgi carosabilul, se vor reabilita două poduri şi 52 de podeţe, se vor realiza peste 26 de km de şanţuri din beton şi se vor amenaja trotuare pe o lungime de 8,5 km.

„Primele lucrări vor fi realizate la ieşirea din localitatea Griviţa spre Călmăţui, în zona localităţii Iveşti şi de la intersecţia cu DJ 251 către localitatea Griviţa”, a anunţat joi, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

În paralel, constructorii acţionează pe o altă arteră a judeţului Galaţi. Utilajele modernizează Drumul Judeţean 255, pe o porţiune de 15 kilometri. Investiţia este realizată tot cu fonduri europene, finanţarea de la Uniunea Europeană fiind de peste 13 milioane de euro. În premieră, un sector în lungime de 7 kilometri este asfalat, fiind vorba despre un vechi drum de pământ între două localităţi.

Citește și: Propunere bombă: Anulați examenele pentru evaluarea națională clasa VIII și examenul de Bacalaureat

„Se munceşte din plin pe DJ 255, acolo unde Consiliul Judeţean Galaţi implementează un proiect uriaş de modernizare a 35 de km de drum judeţean, pe ruta Pechea – Suhurlui – Rediu – Cuca – Fârţăneşti – Măstăcani. Am obţinut nu mai puţin de 66,8 milioane lei de la Uniunea Europeană pentru modernizarea acestui drum judeţean. De altfel, o porţiune de peste 7 km, între Cuca şi Fârţăneşti, a fost construită de la zero. Astfel, dacă până mai ieri acolo era un drum de pământ, astăzi se toarnă deja primul strat de asfalt”, au precizat reprezentanţii Consiliului Judeţean Galaţi.

Lucrările nu au fost afectate de epidemia de COVID-19. Pe acest tronson de drum, constructorul se pregăteşte deja pentru cea de-a doua etapă de asfaltare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.